Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vreemde vormen op Mars met zwarte strepen

Hier is een nieuwe geologische curiositeit van Mars, vastgelegd door het HiRISE-instrument van de Mars Reconnaissance Orbiter, die ons meer vertelt over het effect van seizoenen op het oppervlak van de Rode Planeet.

U zult ook geïnteresseerd zijn


[EN VIDÉO] MRO-satelliet: 10 jaar fascinerende beelden van Mars
De MRO-ruimtesonde (Mars Reconnaissance Orbiter) bevindt zich sinds 10 maart 2006 in een baan om Mars. Tien jaar lang heeft de satelliet talloze beelden van de planeet gemaakt om het oppervlak in kaart te brengen. NASA besloot het beste te combineren in deze korte video.

Mars blijft ons verrassen met ongebruikelijke nieuwe beelden die vanuit de ruimte zijn gemaakt door NASA’s Mars Reconnaissance Orbiter.

op 30 maart HiRISE أداة Tool, wiens missie het is om de Rode Planeet vanuit elke hoek te fotograferen, gaf ons een verbazingwekkende opname van het oppervlak van Mars, bedrukt met vreemde veelhoekige patronen. Dit stukje breuken is gevonden op de bodem van Mars Op hoge breedtegraden. Het wordt op plaatsen geassocieerd met het verschijnen van zwarte en blauwe strepen.

Lente op Mars

Dit is geweldig de verschuiving Het heeft simpelweg te maken met de aanpassing van de temperaturen in dit gebied van Mars en meer bepaald met de komst van de lente!

in winterHet water in de aarde bevriest, zet uit en verdeelt het aardoppervlak in vele polygonen. Maar in het voorjaar, als de temperatuur stijgt, droog ijs Opgeslagen onder het oppervlak verandert in een gas, zonder door de fase te gaan vloeistof. Een in de natuurkunde bekend proces wordt sublimatie genoemd. Deze transformatie opent doorgangen, meer bepaald ter hoogte van de hoeken van de polygonen, waardoor de stralen kunnen worden geblazen Kooldioxide. Deze jets, die fijne zwarte deeltjes bevatten, laten donkere en blauwachtige sporen achter op het oppervlak. De richting van deze borden kan variëren afhankelijk van de windrichting.

READ  iOS 14.8, watchOS 7.6.2 en macOS 11.6 leveren Pegasus-kwetsbaarheid zonder een klik en zero day 🆕

Deze polygonen kunnen vele jaren meegaan, scheuren openen en sluiten als seizoenen Mars, het landschap wordt langzaam uitgehold.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?