Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

G7: Covid-familieportret van leiders rond koningin Elizabeth II

Groeten van de faciliteit, enigszins respectvolle sociale afstand … Het was een drukke eerste dag van reünie en noodzakelijkerwijs gekenmerkt door de Covid-19-pandemie voor G7-leden. Met spanning uitgekeken, is het familieportret niet aan de norm ontsnapt. Een paar meter verderop poseerden de grote leiders voor een historische foto, de eerste in twee jaar, rond koningin Elizabeth II, die haar gasten begroette met Zijn opvolger van de troon is zijn zoon Charles.

Koningin Elizabeth II wordt omringd door de leiders van de Groep van Zeven. Jack Hill / Agence France-Presse Jack Hill

Op deze unieke foto zien we de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, de Franse president Emmanuel Macron, de Japanse premier Yoshihide Suga, koningin Elizabeth II van Engeland, de Canadese premier Justin Trudeau en de Britse premier Boris. Johnson, de Italiaanse premier Mario Draghi en de Amerikaanse president Joe Biden.

Voordat ze de situatie maakten, verzamelden al deze mooie mensen zich voor een receptie in Project Eden, enorme kassen in Cornwall die de botanische diversiteit van de planeet laten zien. De hertog en hertogin van Cambridge William (de kleinzoon van de koningin) en Catherine Middleton woonden ook de receptie bij. Daarna aten ze samen. Op het menu: gazpacho, geroosterde zalm en Britse Pavlova aardbei.

De Britse premier Boris Johnson, de Amerikaanse president Joe Biden, zijn vrouw Jill Biden, de voorzitter van de Europese Raad Charles Michel en koningin Elizabeth van Groot-Brittannië.  Jack Hill/Reuters
De Britse premier Boris Johnson, de Amerikaanse president Joe Biden, zijn vrouw Jill Biden, de voorzitter van de Europese Raad Charles Michel en koningin Elizabeth van Groot-Brittannië. Jack Hill/Reuters bijeenkomst

Het einde van een dag waarop verschillende onderwerpen zoals onderwijs voor meisjes, de noodsituatie in het klimaat maar vooral de Covid-19-pandemie en het eerlijker delen van vaccins tegen Covid werden besproken door rijke landen die maximale doses monopoliseerden ten koste van de armen . De dag stond ook in het teken van de ontmoeting, voor de eerste keer in persoon, tussen Joe Biden en Emmanuel Macron, Men leeft zijn eerste G7 als presidentEn de andere misschien wel zijn laatste.

READ  Buiten de Verenigde Staten twee keer zoveel moderatie in tientallen talen