Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Parlement hekelt Europees besluit over minderjarige migranten

Op vrijdag 11 juni hekelde het Marokkaanse parlement het besluit van het Europees Parlement waarin Marokko wordt beschuldigd van het gebruik van minderjarige migranten.politieke drukNa de recente toestroom van migranten naar Ceuta, Spanje.

Donderdag heeft het Europees Parlement een door Spaanse parlementsleden voorgestelde tekst aangenomen die deMarokko’s gebruik van grens- en immigratiecontroles, met name van niet-begeleide minderjarigen, als een middel om politieke druk uit te oefenen op een federatieve lidstaat» Europees (EU).

zie ook – Regering Ceuta veroordeelt “schending van nationale soevereiniteit” na toestroom van duizenden Marokkaanse immigranten

Marokkaans parlementsbureauHij betreurt de inhoud van deze resolutie, die veel leugens bevat“En de”Dubbele juridische statusOver Ceuta beschrijft hij.drukke Marokkaanse stadEen verklaring na een spoedvergadering donderdagavond in Rabat herhaald in een verklaring. De door het Europees Parlement aangenomen resolutie is niet bindend voor Marokko. Namens het Marokkaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken dit besluit”Het verandert niets aan de politieke aard van de bilaterale crisis tussen Marokko en Spanje». «Het probleem blijft bij Spanje, zolang de oorzaken van de uitbraak niet zijn opgelostHij voegde eraan toe in een verklaring.

De aankomst van bijna 10.000 migranten midden mei in Ceuta, velen van hen minderjarig, dankzij de versoepeling van de grenscontroles aan Marokkaanse zijde, was het hoogtepunt van een grote crisis tussen Rabat en Madrid. Dat kwam door een ziekenhuisopname.”humanitaire redenen“In Spanje door de leider van de Sahrawi-separatisten van het Polisario-front, overwogen door Marokko”.Een oorlogsmisdadiger».

READ  Erdogan loopt voorop bij de presidentsverkiezingen, maar hij werd gedwongen tot een tweede ronde

Begin juni zei Marokko klaar te zijn om samen te werken met Europese landen en de Europese Unie om “EindafrekeningOp de kwestie van Marokkaanse minderjarigen in een irreguliere situatie in Europa.