Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Fred Curley en Marcel Jacobs zijn uitgeschakeld in de halve finales van de 100 meter op het WK

Fred Curley en Marcel Jacobs zijn uitgeschakeld in de halve finales van de 100 meter op het WK

In een nationaal atletiekstadion dat nog steeds verandert in een oven, veroorzaakte de halve finale van de 100 meter mannen deze zondag een enorme opschudding: de regerend wereldkampioen, de Amerikaan Fred Curley, eindigde slechts derde in zijn race op 10’02 zoals hij doet. Niet op tijd kwalificeren voor de finale (aanstaande zondag om 19:10 uur).

Een andere, meer voorspelbare uitschakeling: de uitschakeling van de Italiaanse Olympisch kampioen Marcel Jacobs, die slechts vijfde werd in 10’05 van zijn race, maar wiens extreem onstabiele toestand bij aankomst in Boedapest weinig goeds voorspelde.

Noah Lyles (9”87) een halve finale (+0,3 m/s) verstoken van Japonais Hakim Sani Brown (9”97) als Keniaan Ferdinand Omanyala, 3e op 10’01 se kwalificatie op tijd.

In de tweede halve finale kende de Zuid-Afrikaan Akane Sembene een valse start. De winst ging naar de Amerikaan Chris Coleman in 9’88 (wind nul), voor de Brit Zharnel Hughes (9’93) en de Jamaicaan Ryem Forde (9’95), die zich op tijd kwalificeerden.

“Het was een vreselijke race voor mij.”

READ  Mercato - Paris Saint-Germain: Benzema in Parijs? Nieuwe advertentie

Zo versloeg de Jamaicaanse Sevilla met 9’90 (-0,3 m / s) in de derde halve finale Batswana Letsell Tebogo (9’98) en Kerley, te overstuur om niet als eerste de gemengde zone in te gaan.

“Ik ben niet echt kapot, Toen was het Amerikaans. Dat is het punt van het spel van dit evenement: het beste vinden. Mijn tegenstanders waren beter vandaag. Er waren wat bewegingen in de startblokken voor de start, maar verder heb ik niets bijzonders te zeggen. Ik moet gewoon verder. Het was een vreselijke race voor mij, maar ik ben in orde en gezond en het leven gaat door. Als ik nog in het stadion zit, kijk ik naar de finale. Ik denk dat de Verenigde Staten het dubbele zullen doen. »

Daarom vinden we in de finale: Lyles, Sunny Brown, Coleman, Hughes, Sevilla, Thibago, Forde en Omañala. Het komt bijeen om 19.10 uur.