Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Franse Rugby Union: Bernard Laporte verbreekt de stilte, tackelt zijn tegenstanders en bespreekt zijn toekomst

Gedwongen om zich terug te trekken uit het presidentschap van de Franse rugbyfederatie, verbrak Bernard Laporte zijn stilzwijgen op zondag 26 maart. Meedogenloos tegenover zijn tegenstanders, gaf hij ook enkele aanwijzingen voor zijn toekomst.

Twee maanden nadat ze gedwongen werden af ​​te treden als president franse rugbyfederatie, Bernard Laporte verbrak zondag de stilteen een interview met Eurosport. Het voormalige hoofd van de FFR neemt zijn nieuwe dagelijkse leven in vertrouwen. “Ik heb mijn professionele activiteiten hervat, zoals spreken op seminars. Ik ben overgestapt op iets anders, ook al zijn er dagelijks rugbymensen aan de telefoon.”

Hij geeft toe dat hij ervan geniet om op zijn bank naar de France XV-wedstrijden te kijken. Het is beter om wedstrijden op tv te kijken. Tegen Engeland wilde ik er geen einde aan maken. Ik ontdekte de vreugde van het kijken naar de wedstrijden in mijn eentje. Je kunt in alle rust je kopje leegdrinken en er nog een nemen zonder onderweg 150 handen te hoeven schuddenEn voor de rechtvaardigen en de huichelaars.”

Laporte houdt zich bezig met Grill, Benazzi en Pelous

Voor zijn terugkeer naar de mediascene koos Bernard Laporte ervoor om niet in het bos te zijn en zijn tegenstanders op te roepen. De voormalige minister hekelde degene die zich in 2020 aan hem presenteerde om de federatie te leiden en won 48% van de stemmen. en al zijn aanhangers. Wie in deze oppositie is in staat om te doen wat wij deden? Florian Grill Ik begrijp niet wat een hoog niveau is.”Laporte begint.

READ  LdC (m) | Paris verlaat Kiel en vindt Final 4

Voordat je eerlijk verder gaat: “Als ik rond Grill kijk, hebben ze zeker gespeeld, maar… Abdellatif Benazi heeft nog geen jaar in een team gezeten in Montpellier en wordt door iedereen gehaat Fabien Bellos werd ontslagen uit Toulouse.… Ik kan het ze niet eens kwalijk nemen hoeveel ze me aan het lachen maken! Als deze mensen goed waren, zouden ze in de plaats zijn van Mola, Oreos en anderen. (…) Pylos was een geweldige speler en hij verdiende de selecties die ik hem gaf, maar wat deed hij daarna? Vraag Ugo Mola hoe hij hem probeerde af te zetten! En na een jaar was de reis zelfs kapot. Dus ik zeg tegen deze mensen, neem de clubs, win zoals ik deed en dan kun je praten en ik zeg goed gedaan! “

“Ik zal nooit de pagina over rugby omslaan”

Bernard Laporte, die door de Fijische Federatie werd benaderd om coach te worden tijdens het WK, gaf er de voorkeur aan af te zien om niet te concurreren met France XV. Maar de 58-jarige voormalige scrumhalf zegt misschien niet altijd nee tegen de stoel… “Om weer dagelijks op het veld te staan, dat wil ik niet. Bij een club, in ieder geval vanwege een grote selectie, zal ik er goed over nadenken. Aan de andere kant, adviseur zijn van een voorzitter, een project zoals ik met het Franse team heb kunnen doen, zou me misschien interesseren. Ik ga de pagina niet omslaan. “Nooit bij rugby.”

Ondertussen was Bernard Laporte dat ook Verboden om gedurende twee jaar een functie bij rugby te bekleden Nadat hij was veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar met uitstel wegens passieve corruptie en met name beïnvloeding. Hij ging in beroep tegen de beslissing.

READ  "Ik wou dat ik met hem kon spelen in de verdediging."