Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Franse identiteit: de toepassing van de digitale identiteit van de overheid begint de testfase

Franse identiteit: de toepassing van de digitale identiteit van de overheid begint de testfase

Frankrijk Identity-applicatie is uit. Wat de biometrische nationale identiteitskaart betreft, zal dit uiteindelijk online zelfidentificatie en identiteitsbewijs via verschillende procedures mogelijk maken.

Als resultaat van een interministerieel programma begint de France Identity-applicatie de testfase, voordat de weg wordt vrijgemaakt naar digitale identiteit voor een groter deel van de Fransen. Het is sinds 12 mei beschikbaar in de Play Store voor het Android-ecosysteem en werkt samen met de nieuwe Nationale Identiteitskaart (CNIe), waarvan al 4,5 miljoen exemplaren zijn verspreid. Ter herinnering: dit is uw nieuwe ID-document voor uw creditcardvoucher en bevat een microchip.

Hoge garantie, maar nog steeds weinig gebruikt

Door deze kaart te scannen met de Franse ID-applicatie, kunnen burgers hun identiteit online bewijzen, toegang krijgen tot een overheidsdienst via France Connect, een online bankrekening openen via France Connect +, een volmacht verifiëren of een bewijs overleggen. meerderheid. Volgens e-IDAS, de Europese digitale identiteitsverordening, biedt deze technologie gebruikers en organisaties een beveiligingsniveau dat als “hoog” wordt beschouwd.

Op dit moment zijn er echter weinig gebruiksscenario’s die zijn geactiveerd. De enige aangeboden baan is eigenlijk productie “Eenmalig gebruik van inloggegevens”. Dit beperkt uiteraard de belangstelling voor de app zoals hij is, maar de lancering van de bètafase moet worden gezien als de eerste stap in de overgang van een nationale identiteitskaart naar een mobiele telefoon. Een verreikend doel dat Brussel voor ogen heeft, is aandringen op de adoptie van de Europese digitale portemonnee.

Het zal tijd kosten. Voor bewijs, zelfs met France Identity, zal de kaart nog steeds in fysieke ondersteuning nodig zijn omdat deze gegevens op zijn chip zal blijven opslaan. Ook maken landen zich zorgen over het feit dat ze – in bepaalde beveiligingslagen – moeten vertrouwen op mobiele besturingssystemen die worden ingezet door Amerikaanse bedrijven, Apple en Google.

READ  Nieuw tarief voor LEP en Livret A, levensverzekering met boete... De drie nieuwtjes van de dag voor uw geld

Over gegevensbescherming gesproken, het is duidelijk dat Cnil dit project op de voet heeft gevolgd en, hoewel zeer kritisch over het Alicem-project en het biometrische herkenningsproject, de keuze voor een eenvoudige geheime code en de geïmplementeerde veiligheidsmaatregelen het eind april gepubliceerde decreet mogelijk maakten gunstig ontvangen door de toezichthouder. Ten slotte, hoewel het volledig optioneel is, zijn sommigen, zoals La Quadrature du Net, nog steeds op hun hoede voor het zien van digitale identiteit in ons dagelijks leven.

Adverteren, uw inhoud gaat hieronder verder

Adverteren, uw inhoud gaat hieronder verder