Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Frans nationaal team: de titel van topscorer voordat hij terugkeerde naar de Blues ten gunste van Nkunku

Frans nationaal team: de titel van topscorer voordat hij terugkeerde naar de Blues ten gunste van Nkunku

Het afscheid van de Bundesliga heeft hij niet gemist. Voordat hij volgende zomer bij Chelsea kwam, maakte Christopher Nkunku, de auteur van deze dubbele zaterdag, zijn vierde dit seizoen, tegen Schalke 04 (4-2), de titel van topscorer in het kampioenschap, gelijk aan Werder Bremen-spits Niklas Volkrug (16) . Een overtuigende prestatie van de 25-jarige speler uit Leipzig, die door een blessure 9 wedstrijden miste.

De voormalige Parijzenaar is echter nog niet op vakantie. Op 3 juni speelt hij in de finale van de Duitse beker, een competitie die hij in 2022 al won. In het andere kamp speelt hij tegen Randall Kolo-Mwane, die 15 Bundesliga-doelpunten heeft. Sinds dit najaar is de geschiedenis van de twee naties nauw met elkaar verbonden. Pakket WK 2022 Vanwege een knieblessure die ze opliep tijdens de training aan de vooravond van haar vertrek naar Qatar, werd Nkunku vervolgens vervangen door de ster van Eintracht Frankfurt.

De gemiste afspraak is in maart 2023

Op 9 juni, de startdatum van de Blues-bijeenkomst voor de wedstrijden tegen Gibraltar en vervolgens Griekenland, in de Euro 2024-kwalificatiewedstrijden, zullen ze aanwezig zijn in Clairefontaine. Volgens onze informatie zal Nkunku al verschijnen in de lijst die Didier Deschamps op woensdag 31 mei heeft verzonden. Zijn laatste optreden voor de Blues, waar hij 8 keuzes had, dateert van 25 september 2022 tegen Denemarken.

De verwachting was dat hij opgeroepen zou worden voor de wedstrijden van maart tegen Nederland (4-0) en Ierland, maar een kleine spierscheuring in zijn linkerdij tegen Dortmund op 3 maart vertraagde zijn rentree.

Niet veel Fransen zijn in het buitenland topscorers geworden. Vóór Nkunku was er Michel Platini (van 1983 tot 1985), David Trezeguet (2002), Thierry Henry (2002, 2004, 2005, 2006), Nicolas Anelka (2009), of recenter Karim Benzema (2022).

READ  Cristiano Ronaldo is al klaar om alles te doen om de overwinning te verlaten!