Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Frans-Israëlische beïnvloeders dienen propaganda voor de Hebreeuwse staat

Frans-Israëlische beïnvloeders dienen propaganda voor de Hebreeuwse staat

Julien Bahloul heeft zijn favoriete doelpunten, net als Mathilde Pannot, die volgens hem doelpunten heeft “Hamas herhaalt zijn leugen over een Israëlische aanval op een ziekenhuis waarbij 500 mensen zouden zijn omgekomen, ook al weten we dat dit niet waar is.”Of Daniel Obono, “Wie Hamas als verzet beschrijft, is ondraaglijk.”. Net als deze twee parlementsleden behoren deze doelwitten grotendeels tot France Insoumise.

'Ik ben er trots op ze te kunnen beantwoorden. Als iemand als ik, een eenvoudige burger, dat doet, geeft dat mij meer macht dan wanneer het het leger zou zijn.' Maar Julian Bahloul is niet zomaar een burger. Met l 90 duizend abonnees op het X-netwerk, Het is duidelijk dat deze voormalige woordvoerder van het Israëlische leger patriottische standpunten inneemt. “Ik probeer de Franstalige stem van Israël te zijn die ik vroeger graag had willen horen. Mensen moeten begrijpen dat Hamas een organisatie is van bloeddorstige islamitische terroristen. Daar werken we aan.”

“Het maakt deel uit van onze communicatiestrategie.”

Een brief in lijn met online communicatie naar autoriteiten. Een maand na het bloedbad van 7 oktober hebben Franse influencers zoals Ingrid Cohen, ook wel bekend als… Goede tip Ingrid (40 duizend volgers op Instagram). Gasten in kibboetsen die door Hamas zijn aangevallen. Vervolgens beschrijft ze aan haar abonnees wat ze daar zag: “Kijk naar de kogels. Kijk naar de schoten!”

READ  Acht politieke figuren ontdaan van hun staatsburgerschap bij presidentieel decreet

Lior Hayat, woordvoerder van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken “Het maakt deel uit van onze strategie op sociale media. We betalen ze niet, ze zien de wreedheden met hun eigen ogen, en door hun ogen zullen hun volgers ons verhaal begrijpen en het verhaal dat Israël vertelt.”

Volgens het ministerie is Bijna duizend influencers van alle nationaliteiten Ze communiceerden met hen en namen op hun eigen manier deel aan de Israëlische propaganda.