Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Frankrijk zal vóór Euro 2024 tegenover Duitsland staan

Frankrijk zal vóór Euro 2024 tegenover Duitsland staan

Juba Tawabi, Media365, gepubliceerd op zondag 3 december 2023 om 9:47 uur

Rudi Föller, directeur voetbal van de Duitse voetbalbond, heeft aangekondigd dat er in maart 2024 in Lyon een vriendschappelijke wedstrijd tussen Frankrijk en Duitsland zal plaatsvinden.

Het Franse nationale team bereidt zich voor op het EK 2024 met een ambitieus programma van vriendschappelijke wedstrijden. Daarom moeten The Blues het opnieuw opnemen tegen de Duitsers, een paar maanden nadat Duitsland de Blues (2-1) versloeg in een vriendschappelijke wedstrijd. De aankondiging, hoewel onofficieel, werd gedaan door Rudi Föller in een verklaring aan AFP na de loting voor het EK van 2024 in de Elbphilharmonie in Hamburg.

Het is nog niet officieel, maar ik kan je nu al vertellen dat we in maart in Frankrijk spelen, in Lyon. Een paar dagen later tegen Nederland op eigen bodem. Waar specifiek is het nog niet opgelost », bevestigde de Duitse leider. Het is nu wachten op de officiële aankondiging van de twee federaties.

Een lastige groep voor Deschamps

Deze ontmoeting tussen de twee Europese teams zal een essentieel onderdeel zijn bij de voorbereiding van het Franse team op het Europees Kampioenschap van 2024. The Blues, onder leiding van Didier Deschamps, zullen in Groep C te maken krijgen met sterke concurrenten, met name Nederland, Oostenrijk en de Spaanse nationale ploeg. Kwalificatiewedstrijden uit de play-offs; Polen, Estland, Wales of Finland.

Via de TMC-microfoon beoordeelde Didier Deschamps het niveau van de komende tegenstanders van zijn team. ” Lastig, want Nederland, dat wij goed kennen, staat in de derde hoedHet is om uit te leggen. Natuurlijk hebben we ze in de laatste wedstrijden verslagen, maar daardoor zitten we in een moeilijkere poule, net als Oostenrijk, dat we in de UEFA Nations League hebben ontmoet. Het is een hechte groep, de laatste gast kennen we niet. Maar de aanwezigheid van Nederland in deze 3 cap brengt een dichte en lastige groep met zich mee “.

READ  Tour de France - Alaphilippe: "Het was beter om warm te blijven"