Frankrijk versloeg Slovenië en eindigde als eerste in hun groep

Met drie overwinningen in hetzelfde aantal wedstrijden hebben de Franse handballers voldoende punten in de voorronde van het WK, dat van 11 tot en met 29 januari plaatsvindt in Polen en Zweden. In Katowice, in Spodek, een sporthal in de vorm van een vliegende schotel, domineerden de Olympische kampioenen Slovenië met gezag (35-31).

Deze ontmoeting van twee zegevierende teams uit Polen en Saoedi-Arabië was een serieuze test voor de Fransen. Netto winnaars van de Polen op zaterdag (32-23), de Slovenen benaderden deze wedstrijd tegen een van de favorieten van de wedstrijd niet als berouwvolle slachtoffers.

Het begin van de ontmoeting, soms verward, tussen de spelers van de twee teams, richting de aanval, werd verwijderd. Pas aan het einde van het eerste kwart van de klok kwam Frankrijk met een score weg (9-6), vooral dankzij de 500H Het doel is om Half-center Kentin Mahi te kiezen. Bij afwezigheid van Decca Mem, geblesseerd aan de buik, reageerden de drie andere aanwezige managers: Nikola Karabatic, Ludovic Fàbregas en vooral Nedim Remeli, op een grote avond domineerden ze de discussies.

In een snel tempo stonden de Slovenen tegenover de kracht van de Franse verdedigers en leken ze soms hopeloos, behalve de machtige rechtsback Aleks Valle. op 23H Minutenlang leidde Frankrijk met vijf goals dankzij twee goals van Nedim Remely onhoudbaar.

Een reeks Franse overtredingen, waaronder twee ballen in het gezicht van doelman Urban Lesjak, leidde tot een twee minuten durende uitschakeling van Valentin Porte en vervolgens van Melvin Richardson, maar de Slovenen zijn weer terug in de wedstrijd. Urban Lesjak verrichtte enkele uitstekende reddingen, waardoor de Fransen drie minuten lang niet konden scoren. Bij rust was het verschil slechts twee doelpunten in het voordeel van de Blues.

READ  De Dutch Grand Prix: een steeds jonger en steeds vrouwelijker publiek

Letsel van Nedim Remeli

Ze domineerde de Hab fysiek en kwam terug uit de kleedkamer met de vaste bedoeling het spel te doden. op 35H Een minuut later won Dylan Nahi een duel tegen Urban Lesjak, waardoor Frankrijk de voorsprong kon uitbreiden naar vijf doelpunten (21-16), terwijl de Slovenen overweldigd leken door het Franse tempo. op 46HDe explosieve buitenspeler van Kelsey profiteerde met zeven doelpunten van The Blues. Toen bestond er geen twijfel meer over de uitkomst van de vergadering.

De wedstrijd eindigde zonder spanning, alleen vanwege een blessure van Nedim Remely, die tot dan toe schitterde, verduisterde hij in zijn eentje de finaletafel. Tijdens zijn afwezigheid waren Nikola Karabatic en Kentin Mahi de laatste 10 minuten als spelmakers betrokken.

“Het was een echte test. We waren gefrustreerd bij de rust, omdat we ons gedomineerd voelden en de Slovenen nog steeds vasthielden aan onze ideeën. We moesten werken om ze er in de tweede helft uit te krijgen.En Guillaume Gilles, de Blues-coach, sprak in een microfoon van BeIN Sports en kondigde aan het einde van de bijeenkomst aan:

“We zijn er goed vanaf gekomen in deze wedstrijd, ondanks de blessure van Nedim Remely. Ik denk dat het een beetje spierkramp is, het is een deel van de risico’s in dit soort gevechten. We zullen testen doen en morgen zullen we meer weten.”

Als eerste in Groep B maken de Tricolores een korte (80 kilometer) tocht van Katowice naar Krakau in het zuiden van Polen. Ze nemen het op tegen drie teams uit groep A: woensdag Montenegro, twee dagen later Spanje en zondag 22 januari Iran of Chili. De hereniging met Spanje, waar verschillende Franse internationals spelen (Ludovik Fàbregas, Melvin Richardson, Deca Mem), belooft zwaar te worden. Hij is een zeer solide en consistente tegenstander op het hoogste niveau (winnaar Euro 2020, derde WK 2021 en finalist Euro 2022).

READ  Antoine Compoire (Nantes): "Mijn woede is niet gezakt" na de loting in Nice

Elke dag een nieuwe kruiswoordpuzzel, sudoku en gevonden woorden.

speler

Om de kwartfinales te bereiken, zullen de mannen van Guillaume Gille in de hoofdronde op een van de eerste twee plaatsen van hun poule moeten eindigen. The Blues gaan alleen naar Zweden als ze zich kwalificeren voor de kwartfinales – Stockholm organiseert twee kwartfinales, halve finales, finale (29 januari) en 5 plaatsingswedstrijdenH om 8 uurH Plein.