Frankrijk valt in handen van Nederland in de Volkenbond

De Franse ploeg is dinsdagavond er niet in geslaagd Nederland te domineren, in hun tiende wedstrijd in de Nations League in Rimini (Italië). The Blues scoorden een derde nederlaag (3-2, 25-15, 25-22, 26-28, 23-25, 17-19), een paar uur nadat ze hoorden dat Julian Linnell de groep had verlaten. Youngster Theo Faure, die voor de tweede keer startte na de wedstrijd tegen Canada, blonk uit in alle wedstrijdrecords (30 punten, 23/40 in aanval, 4 azen, 3 blokken).

Maar het was de Nederlander Nimr Abdelaziz, voormalig teamgenoot van Poitevin en Irvine Ngabeth in Modena (Italië), die 42 punten alleen componeerde (36/57 in de aanval), die deze ontmoeting met zijn talent aanwakkerde. De mannen van Laurent Tilley wisten hun veelzijdige speelstijl in de eerste twee sets op te dringen, voordat ze in de derde verrasten en een prima opslag van de Nederlandse spits verloren.

Het Franse team leek de controle terug te krijgen in de vierde set, voordat ze erbij kwamen, en haalde het vervolgens in nadat ze vijf lengtes vooruit waren gegaan (13-8, 15-16). Altijd in moeilijkheden zodra de bal in het schietbereik van de scherpe tegenstander kwam… de Nederlander, vijftiende en voorlaatste, pinde hem vervolgens om de Blues in de tweede helft in tien wedstrijden naar de vijfde plaats te duwen.

De Fransen bleven derde in de Volkenbond, twee punten achter Slovenië, vierde, drie voor Servië en vijfde. De vierde ronde van het League of Nations-toernooi gaat aanstaande woensdag verder, tegen de Verenigde Staten (19.30 uur), waarvan de selectie voor de Olympische Spelen al bekend is gemaakt. De top vier aan het einde van de groepsfase speelt in het weekend van 26 en 27 juni de halve finales.