Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De zes ongunstige arbitragezaken voor de blues

Verschillende scheidsrechterlijke beslissingen werden dinsdag vernietigd tegen het Franse nationale team, tegen Duitsland (1-0). Sommige zijn gerechtvaardigd, andere twijfelachtig.

Kimmich voeten in het gezicht van Hernandez

Joshua Kimmich waarschuwde al vroeg voor een overtreding op Lucas Hernandez (7e), en kwam voor rust dicht bij het rood. De speler van Bayern München werd op de rechterbaan gecreëerd, speelde meerdere duels met zijn clubpartner. Dit was het geval in de 40e minuut na het ontvangen van een lange bal. In het gevecht met de Franse linkerflank trapte Kimmich de Fransman in zijn val in het gezicht. De ster van Bayern München heeft gezworen dat zijn gebaar onbedoeld was tegenover de scheidsrechter, die zijn verdediging accepteerde door de Blues alleen een vrije trap toe te staan.

Kimmich voeten in het gezicht van Hernandez © Capture

Ganzen vallen aan op Pavard

Carlos del Cerro Grande, de Spaanse scheidsrechter van de meeting, bleef ook onaangetast door een andere Duitse interventie, zeer beperkt. Robin Goossens verzekerde zich van een positie aan de tweede paal en had al een frontaal schot in het gezicht van Benjamin Pavard die de bal net voor hem had weggewerkt. Zijn sprong, dijbeen en bil naar voren, volledig ongecontroleerd, gooide zijn rechterzijde met een gewelddadige slag op de grond op zijn gezicht. Hij zei zelfs dat het “KO 10 tot 15 seconden” was. Noch de grillige blik van de Fransman, noch de lange tussenkomst van de Franse therapeuten brachten de scheidsrechter ertoe zich te bekommeren om de ernst van het gebaar van de Duitse speler. Deze persoon kwam weg zonder enige straf, terwijl geel het absolute minimum leek.

READ  World Games: 4 gouden medailles gewonnen door België op vrijdag "perfecte dag"

“Jean-Michel Larquet stikte door de knie naar voren te springen, totdat het gezicht van Pavard trilde, en hij stikte. Hij weet heel goed dat hij de bal niet zal hebben en dat wat hij doet gevaarlijk is. En de scheidsrechter, die de fysieke integriteit van de spelers moet waarborgen boog terwijl Pavard is uitgeschakeld. Maar dat was ze niet. Er is een kaart of zo. Ik vind het niet erg dat er tegenwoordig VAR-technologie is en dat 95% van de belangrijke beslissingen worden genomen met behulp van VAR-technologie … De scheidsrechters op het veld zijn niet meer bruikbaar.”

Ganzen vallen Pavard aan © Capture

Het doel is om Mbappé te voorkomen

Als de video-assistent-scheidsrechter de veldscheidsrechter niet heeft gebeld voor de agressie van Goossens, waarschuwde hij hem daarentegen terecht voor buitenspel Kylian Mbappe (66) voor het schitterende doelpunt van de Paris Saint-Germain-spits. Die laatste was wat vroeg op tijd voor de pass van Pogba.

Strafschop niet afgevuurd voor Mbappé

Even nadat zijn doelpunt werd afgekeurd, ving Kylian Mbappé een enorme versnelling. Ver achter Mats Hummels, na een lange pass van Paul Pogba, positioneerde de aanvaller de Duitse verdediger voordat hij de bal in het gebied van de tegenstander greep. In een wanhopig gebaar handelde de laatste hem af, blijkbaar de speler met de bal dragend. Bij echte snelheid leek de fout duidelijk, maar de scheidsrechter keek nooit naar de video. Hij imiteerde herhaaldelijk de balmarkering in de richting van de Franse spelers om het juridische ingrijpen van Hummels te beoordelen. De scheidsrechter heeft de wedstrijd nooit stilgelegd om dit te controleren en lijkt daarom zijn beslissing te hebben gemodelleerd naar zijn video-assistenten, die in Nyon (Zwitserland) zijn gevestigd.

READ  Jaar van de Sport 2022: Olympische Spelen in Peking: Zwitserse kunstschaatsers zonder tegenstanders

Het doel is beroofd van Benzema

Karim Benzema denkt na zijn comeback (86e plaats) eindelijk zijn teller van de selectie te hebben ontslagen. Maar ook hier werd zijn hoop op een terechte interventie van de VAR die een buitenspelpositie voor Kylian Mbappé zag – een cruciale pass – op de pass van Paul Pogba vervlogen.

Acht minuten extra tijd

De juryleden vergrootten het plezier door zes minuten extra tijd toe te staan, terwijl Mr. del Cerro Grande nooit VAR gebruikte. De duur is te verklaren door de blessure van Benjamin Pavard. Maar hij verlengde de wedstrijd met nog twee minuten nadat de dokters na de systeemtijd tussenbeide kwamen met Adrien Rabiot. Zijn vervanging door Ousmane Dembele zorgde voor meer speeltijd en de wedstrijd eindigde uiteindelijk na 98 minuten spelen.

Rudiger Mordaunt Pogba
Rüdiger bijtmiddel Pogba ©Capture

Als extra track, Rudiger bite

Het is geen jurerende beslissing want dit gebaar kreeg het trio van de vloer, maar ook video-assistentie. Paul Pogba klaagde bij de scheidsrechter over het vreemde gedrag van Antonio Rudiger jegens hem. De Duitse verdediger – die had beloofd “vuil te spelen” – probeerde in zijn rug te bijten nadat hij hard op hem had gedrukt. Pogba werd uiteindelijk ingeschakeld nadat hij de assistent had gevraagd aandacht te schenken aan het gedrag van de Chelsea-speler.