Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Frankrijk plaatste zich voor de kwartfinales van de FIFA U-20 World Cup

Het Franse U-20-team plaatste zich woensdagavond voor de kwartfinales van het WK 2022 in Costa Rica, dankzij hun 1-0 overwinning op Zuid-Korea in de derde en laatste ronde, in Groep C. , die als tweede eindigde in de groep achter Nigeria met zes punten (2 voor 1d), neemt het zondag op tegen Japan, de titelverdediger. Het Japanse team werd gekroond in de laatste editie die in 2018 in Frankrijk werd gehouden en behaalde de eerste plaats in Groep D, ongeslagen, met drie overwinningen (zes doelpunten en slechts één tegen). Ze zullen dus favoriet zijn in de vergadering.

Woensdag, in het Nacional Stadium in San Jose, moest het trio in een cruciale wedstrijd geduld hebben voordat ze erin slaagden hun tegenstanders af te schrikken. De Fransen kregen de beste kansen in de eerste helft, vooral met een schot van 20 meter van Strasbourg-middenvelder Megan Holzel, want de bal belandde op de linkerpaal van de Zuid-Koreaanse doelman. Na rust hadden ze hun redding alleen te danken aan een reactie van de Roetheense doelman Mary Morgan Sabre, met een schot vanaf het startpunt. De redding kwam uiteindelijk in de 74e minuut met een snelle tegentrap en eindigde met een kopbal van Montpellier-spits Esther Mbachem-Niaro, die 20 minuten eerder in de wedstrijd kwam (1-0).

De kwartfinales beginnen zaterdagavond (zaterdagavond tot en met zondag in Frankrijk, noot van de redactie) met Spanje en Mexico. De finale staat gepland op zondag 28 augustus. De FIFA U-20 World Cup wordt traditioneel om de twee jaar gehouden, maar deze editie die gepland stond voor 2020 in Costa Rica en Panama is uitgesteld vanwege de opkomst van de COVID-19-pandemie. Toen trok Panama, de medeorganisator, zich terug.

READ  Ronde van Spanje - Quick-Step Alpha Vinyl met Remco Evenepoel en Julian Alaphilippe als leiders