Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Frankrijk, de laatste keer in de Europese klas wiskunde?

Afwijking – Wiskunde is minder aantrekkelijk voor jongeren. Slecht nieuws in een tijd waarin Frankrijk de ingenieurs niet heeft om de uitdagingen van de derde industriële revolutie aan te gaan.

De Fransen zijn minder dol op wiskunde. Dat blijkt althans uit de recente cijfers van het Departement Evaluatie, Toekomst en Prestatie (Depp), die de keuzen van het speciaal onderwijs van eerstejaars leerlingen in het secundair tot in detail bestudeerden. baccalaureaat hervorming. Volgens dit onderzoek had aan het begin van schooljaar 2021 slechts 37% wiskunde als afstudeerrichting gekozen. Dit is lager dan in 2020, toen 41% van de laatstejaarsstudenten ervoor koos wiskunde te behouden als een van de twee specialistische cursussen naast de gemeenschappelijke kernvakken en de twee verplichte moderne talen.

Cijfers hebben niets te maken met de situatie die heerste vóór de hervorming van het baccalaureaat. Op dat moment hadden middelbare scholieren geen keus: 85% van hen studeerde wiskunde tot het einde van de laatste fase (degenen die waren ingeschreven in S, ES of L en die kozen …

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 76% om te ontdekken.

Je vrijheid ontwikkelen is je nieuwsgierigheid ontwikkelen.

Schrijf je vrijblijvend in

Al geabonneerd?
Inloggen

READ  Trend van 4 weken: weer tot 6 februari