Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Influenza-epidemie treft Ile-de-France en bronchiolitis blijft zich verspreiden bij kinderen

We beschermen onszelf veel tegen COVID-19Maar pas op dat je de anderen niet vergeet. Dus de week
verjaardag Het wordt gekenmerkt door “persistentie”
Toename van griepindicatoren, vooral bij kinderen”, vatte het Franse Bureau voor Volksgezondheid woensdag samen. Ile-de-France wordt nu beschouwd als een epidemisch stadium en sluit zich daarom aan bij Occitanie, het eerste stedelijke gebied dat de vorige week deze drempel overschreed.
overzeeDit is het geval voor Mayotte en
de vergadering.

Een groot aantal regio’s bevindt zich in de beginfase, dat wil zeggen de pre-pandemische fase, zoals onder meer Bretagne en Auvergne-Rhône-Alpes. de Normandië en Bourgogne-Franche-Comté blijven gespaard.

De Fransen zijn collectief minder immuun

Afgelopen winter hielpen opsluiting en Covid-barrièrebewegingen om alle virussen te voorkomen, inclusief de griep. De Fransen waren minder besmet dan normaal en daarom minder collectief ingeënt, wat de vrees doet rijzen voor een nog sterkere epidemie dit jaar, evenals voor andere ziekten zoals gastro-enteritis.

Dit is al het geval Gedurende enkele weken voor bronchiolitisHet is een ziekte die vooral kinderen treft. Vaak en zeer besmettelijk met hoesten, hard, snel, piepende ademhaling en piepende ademhaling. Meestal kan een bezoek aan de eerste hulp of zelfs een ziekenhuisopname nodig zijn.

Vorige week leden alle grootstedelijke gebieden nog steeds onder deze epidemie, een situatie die al sinds begin november aan de gang is. Er is echter een “vermindering van het aantal bezoeken aan de spoedeisende hulp (en) ziekenhuisopnames”, zoals de website van Public Health France opmerkt. Een totaal van 3.824 kinderen onder de twee jaar gingen vorige week met bronchiolitis naar de eerste hulp, en een groot derde van hen werd in het ziekenhuis opgenomen.

READ  De Wereldgezondheidsorganisatie voorspelt dat leverkanker tegen 2040 met 55% zal toenemen