Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

CovidTracker kan de evolutie van de Omicron-variant niet langer volgen

Guillaume Rozier, oprichter van deze site om epidemische aantallen bij te houden, is van mening dat verstoringen in screeningmethoden niet langer betrouwbare gegevens over het alternatief mogelijk maken.

Heeft Frankrijk nog de middelen om de snelle ontwikkeling van de Omicron-variant op zijn grondgebied te volgen? Guillaume Rozier, de dataspecialist aan de oorsprong van de CovidTracker-website, die het mogelijk maakt om epidemische cijfers te volgen, en ViteMaDose, die het mogelijk maakt om een ​​vaccinatievenster te boeken, zijn op Twitter verplaatst zodat CovidTracker niet langer in staat is om te documenteren de circulatie van de Omicron-variant. De reden: een wijziging in de steekproefmethode voor het testen van het coronavirus.

CovidTracker gebruikt openbare gegevens van data.gouv.fr om zijn percepties over de verspreiding van het virus te voeden. Hoewel de overheidswebsite tot dusverre gegevens heeft gerapporteerd over het onderzoek van een deel van de positieve monsters die in Frankrijk zijn genomen, zijn deze gegevens echter te weinig gerapporteerd, zodat ze moeilijk te gebruiken zijn geworden.

Een probleem dat Florence Debar, een onderzoeker van het National Center for Scientific Research, al voor Kerstmis aan de orde stelde.

Tot november waren screeningstesten bedoeld om specifieke mutaties in het virus op te sporen: E484K, E484Q en L452R, met hun code A, B en C. Deze variant circuleerde onder de Fransen. “Door puur toeval of geluk heeft Omicron deze C-mutatie niet, in tegenstelling tot Delta. Door de verhouding van toestanden zonder C te volgen, konden we dus een goede benadering van de Omicron-toestanden krijgen.‘, legt Guillaume Rosier uit.

READ  COVID-19: Hoe verklaren we de verhoogde besmettingsgraad aan de kust?

zie ook – Olivier Veran: Omicron is een ‘vloedgolf’ geworden

«kapotte thermometer»

Om deze monitoring echter te verbeteren, legde Santé Publique France uit dat de screening sinds 20 december 2021 ook monitoring op mutaties van de Omicron-variant omvat, “Zoals het verwijderen van 69/70 en het vervangen van K417N, S371L-S373P en Q493REen nieuwe code, D, moet daarom aan de vorige drie worden toegevoegd, zodat medische biologielaboratoria analyseresultaten voor de aanwezigheid van Omicron-specifieke mutaties kunnen opnemen.

Deze procedure had tot gevolg dat de resultaten van het onderzoek afnamen. Sommige laboratoria zijn zelfs doorgegaan met het doorgeven van hun resultaten volgens het oude systeem – A, B, C – terwijl andere nu vertrouwen op het nieuwe proces, dat het symbool D bevat. Van zijn kant publiceert de Franse volksgezondheid nog steeds de resultaten . onder het oude systeem. De situatie is nu zo ingewikkeld geworden”,kapotte thermometer‘, en dit is op het slechtste moment sinds Omicron zich op volle snelheid heeft blijven verspreiden’, klaagt Guillaume Rozier.

De Franse Autoriteit voor Volksgezondheid van haar kant benadrukt de noodzaak om het probleem op te lossen.Snel’, om opnieuw een betrouwbare monitoring van de evolutie van de variant mogelijk te maken.