Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Francis Lalanne vecht het verbod op zijn show met Dieudonné voor de rechtbank aan

Francis Lalanne vecht het verbod op zijn show met Dieudonné voor de rechtbank aan

“Als de gang de commissaris van politie stoort, haal ik hem neer en praat over vlinders en blauwe bloemen”: de anti-vaccinatiezanger Frances Lalanne Hij trotseerde het verbod tijdens zijn vrijdagshow met Diodeon tijdens een hoorzitting in rechtbank Administratie van Parijs.

De controversiële 57-jarige cabaretier, die veroordeeld was wegens het aanzetten tot haat en antisemitisme, was afwezig op de zitting en werd niet vertegenwoordigd door zijn advocaat. Frances Lalanne en Dieudon De tentoonstelling zou op 14 september in de Zenith de Paris worden vertoond voor hun nieuwe show, “La Cage aux fous”.

Risico’s van “ernstige verstoringen van de openbare orde” per gouvernement

Woensdag verbood politiechef Laurent Nunez het acteercontract, met name vanwege de “ernstige risico’s (…) van ernstige verstoringen van de openbare orde” en “de angst dat de heer Dieudonné Mbala Mbala afstand zou nemen” van het script en verwerpelijke opmerkingen.

Tijdens de hoorzitting gaf de advocaat van Francis LaLanne aan dat het script in de zomer naar de gouverneur was gestuurd. “Hij antwoordde dat passages uit het script hem hinderden”, zei Emmanuel Laudot, eraan toevoegend dat deze passages vervolgens werden ingetrokken.

“Deudonnay is een improvisatiekunstenaar”, antwoordt de vertegenwoordiger van het politiebureau, voordat hij een fragment uit het definitieve script voorleest waarin hij privé Stéphane Blé bedankt, een “antisemitische schrijver veroordeeld wegens het aanzetten tot haat en racistische opmerkingen”, die in 2013 stierf. Januari 2022.

Lalanne veroordeelt ‘latente censuur’

“Ik ben twee keer gevraagd om veranderingen aan te brengen, wat mij onaanvaardbaar lijkt in het land van de vrijheden”, aldus de zanger, met lang knot haar en zwarte leren schoenen, gekleed in een wijde broek en een colbert.

READ  Camille Leach, bijgenaamd 'Fomite': Ryan Bensetti is een doelwit?

Terwijl de vertegenwoordiger zei gouvernement De politie verklaarde dat een andere clip “een zeer hoog risico inhoudt op het beledigen en bepleiten van discriminatie van LGBT+”, en de advocaat van de zanger veroordeelt de “latente censuur”.

May Ludot beschuldigde ook de politieprefect en directeur Zenit “samenzwering” om prestaties te voorkomen. De rechter in de kamer zal maandag uitspraak doen.