Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

France Inter vernieuwt zich om het academisch jaar 2023 te starten en belooft meer ‘correcte antipolitieke’ discussies

France Inter vernieuwt zich om het academisch jaar 2023 te starten en belooft meer ‘correcte antipolitieke’ discussies

Joël Saget via AFP

Joël Saget via AFP

Aan het begin van het academisch jaar 2023 heeft France Inter een dramatische verandering ondergaan: geen bijtende satire op de regering meer, maar “geen debatten meer” en “antipolitieke correctheid”, aldus directeur Adele van Rith.

Radio – nieuwe geluiden en programmawijzigingen. France Inter of de eerste Franse publieke omroep zal er niet uitzien als voorgaande seizoenen. Sinds seizoen 2022 heeft gastheer Adele van Rith, die voor France Culture en Canal+ heeft gewerkt, de leiding.

De nieuwe programmering speelt zich af in een enigszins gespannen context bij France Inter, naar aanleiding van de keuze van het management om het dagelijkse leven van cabaretier Charline Vanhoenacker te veranderen. Wij zijn het weer Alleen op zondag. Dit programma wordt gehost door Alex Vizorek. Laatstgenoemde keert terug naar RTL, na meer dan tien jaar bij France Inter, en de gastvrouw van haar kant heeft besloten om zonder spijt in de ether te blijven.

Om de Belgische cabaretier te rekruteren, deed het management daarom een ​​beroep op David Castillo-Lopez, een voormalig journalist, voor het team Europees 1 in de entertainmentshow historisch gezien de jouwe, Waar hij een geschiedenis gaf van de oorsprong van dingen. Het zal elke dinsdagochtend in de ether zijn.

Op de ochtend van France Inter zullen de luisteraars een rap horen: L 7/9.30 Bespaart een half uur en wordt dus verlengd tot 10 uur. Een andere nieuwigheid is Sonia Devillers die The Interview zal leiden om 7.50 uur, een plek die voorheen werd ingenomen door Leah Salameh – die samen met Nicolas Demoran een nieuw programma zal presenteren. zij “Hij zal om 9.10 uur een nieuwe discussiebijeenkomst openen over de kwestie van de dag (maatschappij, politiek, etc.), met een panel van vaste sprekers (journalisten, experts, intellectuelen) die hun ideeën zullen confronteren.” Adèle Van Reeth geeft dit aan in een interview met de wereld.

De politieke satire is voorbij

Maar wie komt dan Charlene’s dagelijkse vervangen? Het zijn drie vrouwen: Marie Missette, voormalig Radio Nova en hoofdredacteur bij Konpenny, Maya Mazuret, een journalist gespecialiseerd in genderkwesties, en Maren Pawson, auteur van een podcast vulgair, Neemt het bewegende dagblad van maandag tot en met vrijdag van 17.00 uur over.

naar ParijseAdele van Rith vertelde meer over wat luisteraars kunnen verwachten. dit programma “Je zult een stem geven aan degenen die zich engageren.” volgens haar mening. Elk van de drie columnisten zal experts, intellectuelen of kunstenaars uitnodigen om verdeeldheid zaaiende onderwerpen te bespreken “Met een mix van herkenbaarheid, humor en smeulend nieuws.”.

Het hoofd van France Inter verdedigt haar keuze door een toon aan te roepen “Antipolitieke correctheid” als de nieuwe kleur van radio en ter vervanging van de dagelijkse, harde kritiek op politici die de band eerder aan Charlene had gegeven.

READ  Quinté PMU - Pronostic du PRIX RAUBA CAPEU 1 févr. 2022

Maar de directeur van France Inter wil vanaf het begin benadrukken: ‘Politieke humor is onlosmakelijk verbonden met France Inter’ Ik sprak met Parijse.

Concreet is het in het politieke gedeelte van de radio Karen Picard die Thomas Snejarov zal vervangen Politieke problemen. De journaliste zal dus de eerste vrouw zijn die deze parade leidt.

Tomas Snejarov zal op zijn beurt gastheer zijn bij de start van het academisch jaar groot van aangezicht tot aangezicht, op zaterdag om 12.00 uur, en vervangt daarmee Ali Badu. Hij zal altijd vergezeld worden door journaliste Natacha Boulogne en Jill Finchelstein, secretaris-generaal van de Jean Jaurès Foundation.

Het vertrek van een paar periodes

Op cultureel vlak is dit de laatste ovatie voor de show van Laure Adler blauw uur. Ik sprak van maandag tot en met donderdag vanaf acht uur ’s avonds met intellectuelen en kunstenaars. Gastvrouw Eva Bester zal haar plaats innemen.

Ook een andere radiogelovige vertrekt: journalist Jerome Garcin, die het programma sinds 1989 leidt. Het masker en de veer. De show blijft bestaan, maar wordt gepresenteerd door muziekcolumnist V 7/9.30 Rebecca Manzoni. De wijziging wordt vanaf 2024 ingevuld.

Andere formaten die door deze wijzigingen worden beïnvloed, zijn onder meer: ​​Vincent José’s Record, dat hij sinds 2017 aanbiedt. De grote werkplaats Hij nodigde kunstenaars uit om hun wereld te laten zien. Zijn show loopt ten einde, maar de verslaggever moet het hele weekend in de ether blijven.

Auteurs cache En De mars van de geschiedenis Ook zij trekken zich terug voor het volgende studiejaar.

READ  Anne-Elisabeth Lemoine werd al snel ontslagen bij C à Vous en vervangen door een beroemde collega? “Dit is geen positie voor het leven.”

France Inter, dat onlangs opnieuw schitterde met zijn massaresultaten en jarenlang beter presteerde dan zijn concurrenten, vernieuwt zichzelf op een belangrijke manier. Het valt nog te bezien of 2.155.000 luisteraars per dag – cijfer uit Médiamétrie voor seizoen 2022-2023 – Zal blijven volgen.
Zie ook op Halve post :