Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Formule 1 |  Zelfs beroemde F1 Grands Prix zoals Zandvoort en Spa zijn in gevaar

Formule 1 | Zelfs beroemde F1 Grands Prix zoals Zandvoort en Spa zijn in gevaar

Terwijl de Formule 1 standvastig blijft aan de zijde van Saudi-Arabië na de raketaanvallen bij het circuit van gisteren, is er weer een strijd gaande tussen de circuits sinds Stefano Domenicali, topman van de sport, beweerde dat een aantal belangrijke trofeeën naar verwachting de kalenderjaren zullen verlaten. in de toekomst en/of ga ermee akkoord om het om de twee jaar afwisselend te houden.

De toekomst is niet per se gekoppeld aan de populariteit van de Grand Prix.

Zandvoort werd meteen een van de meest opwindende locaties voor de Nederlandse Grand Prix, maar de F1 moet de optie van twee jaar die de huidige deal inhoudt, nog verlengen.

‘FOM wil ons nog lang op de kalender houden’ bevestigt Robert van Overdijk, directeur van het circuit van Zandvoort.

“We hebben een optie voor nog eens twee jaar die nog moet worden genomen en we kunnen tekenen voor een langere periode. Het is aan FOM om te beslissen, maar we zijn klaar om de verlenging morgen te tekenen als dat nodig is. We zullen zien wat de strategie zal zijn worden overgenomen door de F1 voor toekomstige kalenders. FOM zal er binnenkort over praten.”

Zo geeft Van Overdijk toe dat de populariteit van Zandvoort alleen niet genoeg zal zijn bij de Nederlandse Grand Prix om zijn toekomst veilig te stellen.

“We zijn een privé-evenement zonder overheidssteun, dus we hebben eerst sponsors en partners nodig voordat we een langetermijndeal kunnen sluiten,” Hij zei ook dat Zandvoort minder betaalde aan FOM dan sommige landen zich konden veroorloven.

READ  Bleuets vakanties, stages in Nederland voor anderen

Een andere beroemde en meer historische setting voor de Formule 1, Spa-Francorchamps, staat momenteel op de kalender. Maar ondanks de uitgebreide renovatie van het circuit in de winter, geeft RTBF-correspondent Gaetan Vigneron toe dat de toekomst van de Belgische Grand Prix op lange termijn in gevaar is.

Maar er is een sprankje hoop, want volgens hem: “Rusland staat niet meer op de kalender, Spa-Francorchamps is legendarisch en bovenal is er de Max Verstappen-factor, die garant staat voor de verkoop van de ‘Second Dutch Grand Prix’.”

“De voorwaardelijke voorwaarden voor ondertekening van het contract zijn echter economisch, politiek en klimatologisch. Er zijn veel discussies. De Belgische coureur is nog niet verloren, maar het zal op lange termijn erg moeilijk worden om te tekenen.”