Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Foghlan Dam, € 120 miljoen project

Foghlan Dam, € 120 miljoen project

Zie mijn nieuws

De gemiddelde jaarlijkse productie van de Al Ain-rivier komt overeen met het woonverbruik van 300.000 mensen. © Tristan Fuano.

Het is geen openbaring om dat te schrijven Water beheersing Het wordt een prioriteit, wat dat betreft. Eind afgelopen zomer naderde het niveau van het Fogelan-meer de 421 meter, wat een onbegaanbare ondergrens is om een ​​comfortabele toeristische omgeving te garanderen.

Naast deze kwestie zijn de biodiversiteit, vooral op het niveau van de lagere Ain, zonder de lagere waterstand te vergeten om de Rhône vanaf september te ondersteunen, ook bronnen van vraagtekens bij de activiteit van de Ain. Foghlan-dam.

Als de eerste reflecties over het beste beheer van de Al Ain-rivier in 2015 begonnen, duurde het vijf jaar voordat er concreet aan dit onderwerp werd gewerkt.

Vandaag heeft EDF Hydro Alpes voldoende vertrouwen om nieuwe productontwikkelingen te onthullen Ondergrondse fabriek op het Damniveau van Mortier Sound Het heeft een oppervlakte van 400 vierkante meter en een diepte van 30 meter. Het verhogen van de hydro-elektrische productie met energieopslag dankzij pompturbines, dat is het belang van deze nieuwe centrale.

Zo wordt het mogelijk om vanaf de wateren van het meer van Coiselet naar de wateren van Saut-Mortier te stijgen en vervolgens naar de wateren van Vouglans of bergafwaarts. Deze nieuwe uitrusting zal het mogelijk maken om meer hernieuwbare elektriciteit te produceren (+16 MW geïnstalleerd vermogen), energie op te slaan en piekproductie vrij te maken voor de elektriciteitscentrale van Fogelan.

Opslagcapaciteit gelijk aan het woonverbruik van 81.000 inwoners

“Dit project zal onder andere de werking van de Foghlan-dam op volle capaciteit mogelijk maken, dwz Om de productiecapaciteit te vergroten Vandaar de productiekracht. Deze centrale zal een opslagcapaciteit bieden die gelijk is aan het residentiële verbruik van 81.000 inwoners”, legt Gerald Ramos, projectmanager van EDF Hydro Alpes, uit.

READ  De smalste wolkenkrabber ter wereld is geopend in New York

Dit De energie is 100% hernieuwbaar. Het ondersteunt fotovoltaïsche energie en windenergie, die bovendien afhankelijk zijn van het weer. Het zorgt ook voor de vulling van Vouglans en voor meer dan 200 gigawattuur (GWh) duurzame elektriciteit die jaarlijks wordt opgeslagen. »

Video’s: Momenteel bij Actu
Mortier sprong
Een opslagcapaciteit gelijk aan het residentiële verbruik van 81.000 inwoners, met het nieuwe station aan de Sound of Mortier Dam. © EDF

Een brug gebouwd over het oog

De kalender loopt ver vooruit dat er van 17 mei tot 19 juni een openbaar onderzoek zal worden gehouden. Daarna zouden de eerste toegangswerken tot de site volgend jaar moeten beginnen voordat de bouw in 2025 tot 2025 begint Ingebruikname in 2029. Op piekmomenten zouden honderd mensen op de site bezig moeten zijn en zal er een brug worden gebouwd over het oog, onder de Saut-Mortier-dam, om de site te bedienen.

De voordelen van het grondgebied, naast het toeristisch aspect, bedragen 900 duizend euro aan belastingen in 2020. Die zullen met dit project ruim 600 duizend euro bedragen. Het totale bedrag van de operatie is 120 miljoen euro, wetende dat het Rhône Water Agency Mediterranean Corsica tot 21 miljoen euro ondersteunt.

Dominique Retord, de burgemeester van Lek, de stad waar de Foghlan-dam zich bevindt, verwelkomt dit project: “Het is noodzakelijk om te voorzien in de behoeften van de Beneden-Ain-vallei. Zeer goed project Voor de toekomst, die het met name mogelijk zal maken om het niveau van het Vogelanmeer op peil te houden. We moeten ons water beheersen. »

Volg al het nieuws van je favoriete steden en media door je te abonneren op Mon Actu.