Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Verenigde Staten: hij hekelde de oplichting van de werkgever en ontving een beloning van $ 279 miljoen

Verenigde Staten: hij hekelde de oplichting van de werkgever en ontving een beloning van $ 279 miljoen

De klokkenluider werd beloond met maximaal $ 279 miljoen voor het blootleggen van frauduleuze acties van zijn werkgever. standaard bedrag.

Win de jackpot voor deze klokkenluider. De waakzame werknemer, deze man wiens identiteit geheim werd gehouden, legde op klaarlichte dag de fraude van zijn werkgever in de Verenigde Staten bloot. Laatstgenoemde moest meer dan 4 miljard dollar aan boetes betalen, maakte de Amerikaanse Securities Exchange (SEC)-politieagent op vrijdag 5 mei bekend.

Van zijn kant beloonde hij de klokkenluider met $ 279 miljoen. Dit is het “hoogste toegekende bedrag in de geschiedenis van ons programma”, beschreven in a communicatie Gurbir Grewal, Regulatory Compliance Officer, Saudi Electricity Company.

Volgens hem moedigt deze onderscheiding “klokkenluiders niet alleen aan om nauwkeurige informatie te verstrekken over mogelijke schendingen van effectenwetten, maar weerspiegelt het ook het enorme succes van ons klokkenluidersprogramma.”

Noch de identiteit van de klokkenluider, noch zijn bedrijfsnaam worden vrijgegeven om zijn vertrouwelijkheid te beschermen. De SEC maakte echter duidelijk dat de werknemer geen direct onderzoek door de autoriteiten tegen de werkgever startte, maar dat zijn informatie hielp om de reikwijdte van de beschuldigingen uit te breiden.

Iedereen die onbekende informatie aan de SEC meldt, die geloofwaardig en tijdig is, kan tussen de 10% en 30% van de betalingen van zijn bedrijf ontvangen als deze goed zijn goedgekeurd.

Tussen 2021 en 2023 heeft dit SEC-programma $ 600.000 miljoen aan bonussen uitbetaald.

READ  De student die achter Elon Musk aanzat, valt nu de Russische oligarch aan