Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Florian Morris tackelt Didier Deschamps/Frankrijk/Stade Rennes/SOFOOT.com

Toneelstuk!

In een interview met L’Équipe keert Florian Maurice, sportief directeur bij Stade Rennes, terug naar het werk dat zijn club al maanden doet, racen voor het podium, maar neemt hij ook de vrijheid om Didier Deschamps een paar woorden te zeggen over zijn keuzes op dit afgelopen WK. In kwestie: het vermeende gebrek aan respect van de Blues-staf voor de spelers van de Saoedische voetbalbond. “Je moet ons komen zien spelen. Ze kijken misschien naar ons op video, maar het is iets anders om naar Roazhon Park of buiten te komen.”

Met alleen Steve Mandanda in aanwezigheid van Raine in de geselecteerde 26, geeft Maurice aan dat hij dit gebrek aan visie niet begrijpt, vooral niet voor een Martin Terrier. “Ik voel een beetje pijn omdat ik denk dat Martin een jongen is die het verdient om in ieder geval gezien te worden. Kolo Mwani stond aan de top, ik twijfel niet aan zijn niveau. Maar ik hoorde dat je ervaring moet hebben, en je speelde in de Europa Cup om in het Franse nationale team te komen. Martin Terrier speelde alle drie, dus wat doen? ” Afwezigheid roept vragen op bij de oud-spits. “Ik heb een speler in mijn selectie die vorig seizoen 21 goals scoorde en dit seizoen nog eens 8 in de competitie. Misschien houdt Deschamps niet van het dossier van Martin, of misschien iets anders. En daar moet je jezelf afvragen. Serieus.”

Voor commandant Deschamps ‘Het geeft niet de juiste boodschap af aan Franse spelers’ Alvorens ruzie te maken: Buiten spelen? we zijn hier. Afgelopen zomer hebben we Martin weten te behouden, zodat hij niet naar een Premier League-club zou verhuizen. Dus, welk bericht stuur je? Hij ging naar het buitenland om voor Frankrijk te spelen. »
TP

READ  WTA | Herzien schema na uitstel van Roland Garros Championship