Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Fia Motorsport Games: eerste twee medailles voor Belgen, waaronder goud in Karting Endurance

De eerste medailles werden zaterdag uitgereikt tijdens de FIA ​​Motorsport Games in Le Castellet.

Voor het eerst hebben we Brabancon het goud horen claimen voor het Belgische team in viertaktkarting dankzij het kwartet van Sita Vanmere, Antoine Morlet, Maxime Drion en Jeremy Picklers, de auteurs van een strategisch perfect quadteam. uur. Ze versloegen Spanje en Tsjechië vrij gemakkelijk met één ronde.

Bronzen medaille dit keer voor junior Romuald Demelin bij Crosscar Junior.

Aan de andere kant een tegenvaller in de seniorencategorie met slechts een twaalfde plaats van Kobe Bowles.

We wisten dat het moeilijk zou zijn om een ​​medaille te winnen in de Rally, en dat werd bevestigd door de zevende plaats van Cedric de Sico en Jerome Humboldt in de Citroën C3 Rally 2, drie minuten voor de Fransman Mathieu Arzino. In Rally4 eindigden Tom Rensonnet en Loïc Dumont als vijfde, 1.56.4 van de besten.

We hadden geen vertegenwoordigers in de GT Cup of de Rally Historic. Dries Vanthoor gaat morgenochtend pas de baan op voor de eerste GT Sprint-tests op de Audi Saintéloc. De coureur uit Zolder gaat voor goud, net als de andere officiële Audi-coureur Gilles Magnus die met de Audi Comtoyou aan de leiding en de touringfavoriet zal starten.

De andere medaillekandidaten van zondag zijn Ellie Goldstein in Karting Sr. In de aanloop naar voren eindigde de kleinzoon van de vijfvoudig wereldkampioen karting als tweede in de rondes van vandaag achter de Zweed Joel Bergstrom.

In OK Junior Thibaut Ramakers zal meer werk hebben om op terug te komen na een goede derde plaats in de eerste ronde, maar alleen in de tweede helft als 19e te eindigen.

READ  De groeiende ambities van Félix Auger-Aliassime

Bij slalomkarting nemen Dario Bemov en Romy de Groot het zondagochtend in de kwartfinales op tegen Nederland, terwijl het avontuur helaas eindigde voor Lesia Bodet en Dylan Chaplecki, die aan het eind van de dag door Tsjechië werden uitgeschakeld in de ronde van 16 van de autoslalom.

In de Formule 4 eindigde de 15-jarige Lorens Lecertua als 11e in de kwalificatierace van vandaag, zijn plaats aan de start van de finale van morgen.

Eindelijk wachtten we op de laatste resultaten van Drift en Esport.