Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Fernando Santos stopt als bondscoach van Portugal

Donderdag maakte de Portugese bond middels een persbericht bekend een minnelijk akkoord te hebben bereikt over het vertrek van de Portugese bondscoach Fernando Santos (68) uit zijn functie. Ondanks het contract tot 2024 bespoedigde de mislukking tijdens het laatste WK met de nederlaag tegen Marokko (1-0) zijn vertrek.

De Portugese voetbalbond en Fernando Santos zijn overeengekomen om een ​​einde te maken aan de zeer succesvolle reis die in september 2014 begon.Met name kunnen we lezen in het persbericht. “Het was een eer om te kunnen rekenen op een coach en iemand als Fernando Santos aan het roer van de nationale ploeg”FPF gaat door. Beide partijen denken van wel “Het is tijd om een ​​nieuwe cyclus te beginnen.”.

Mourinho in de eerste plaats om hem op te volgen

In acht jaar aan het roer van de Seleçao heeft Fernando Santos twee titels gewonnen: de eerste Euro in de geschiedenis van Portugal in 2016 en de eerste editie van de Volkenbond in 2019. Om hem op te volgen, staan ​​er veel kandidaten op de lijst van de federatie. met ervaren Portugese coaches zoals Jorge Jesus en Rui Vitória en Abel Ferreira, Leonardo Jardim, Paulo Fonseca en Roy George. De meest populaire naam is echter die van Jose Mourinho, die momenteel Roma coacht.

READ  'We hebben altijd geleerd om machines te zijn'