Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Van Gaal reageerde op Messi’s tussenkomst: “Ik heb hem niet bekritiseerd.”

Van Gaal reageerde op Messi’s tussenkomst: “Ik heb hem niet bekritiseerd.”

Nadat Argentinië zich plaatste tegen Nederland (2-2, tab 4-3) in de kwartfinales van het WK 2022, aarzelde Lionel Messi niet om Louis van Gaal erbij te betrekken. Een gedrag dat de oud-trainer van de Oranjeclub enigszins verbaasde.

“Mensen verkopen dat hij goed voetbal speelt, maar ze serveren alleen lange ballen.” Lionel Messi herstelde zelden en viel Louis van Gaal aan nadat Argentinië zich afgelopen vrijdag had gekwalificeerd tegen Nederland (2-2, 4-3 op pennen) in de kwartfinales van het WK Qatar 2022. Op de foto’s die na de wedstrijd zijn gemaakt, kapitein werd gezien vragen Van Gaal en zijn assistenten zwijgen. Volgens de Argentijnse pers heeft Messi zich in het verleden nooit de opmerkingen van de Nederlandse coach over hem en de selectie van Argentinië eigen gemaakt.

>> WK 2022: live nieuws

‘Ik had geen kritiek op Messi’

“Kijk naar Neymar bij PSG, hoeveel C1’s heeft hij gewonnen? Ik hou van Neymar en Messi als individuen, maar niet als teamspelers. In teamsporten is er niets belangrijker dan teamspelers”, liet hij in 2019 opmerkelijk vallen. El Pais . Voordat Van Gaal tegenover Argentinië stond op het WK, wilde hij ook reageren op de kritiek van Angel Di Maria, die zei teleurgesteld te zijn over zijn ervaring met hem bij Manchester United. “Di Maria is een geweldige speler. Hij zegt dat ik een van de slechtste coaches ben die ze hebben gehad… Hij is een van de weinigen die dat over mij heeft gezegd. Meestal is het andersom. C Het is triest, het is jammer , maar zo is het.”

READ  Drie noten dinsdag op het WK

Gevraagd naar Messi was Van Gaal gewoon cash in: “Hij is inderdaad de gevaarlijkste speler die de meeste kansen creëert en zelf creëert. Maar aan de andere kant speelt hij niet veel als de tegenstanders de bal hebben. Dit is ook waar onze kansen liggen.” Messi had al deze geschiedenis in gedachten toen hij Nederland uitdaagde, wat zijn standpunt op en buiten het veld mogelijk heeft verduidelijkt. Gedrag begreep de persoon niet echt die bevestigde dat hij zijn post zou verlaten na de liquidatie van de Portugezen.

“Ik heb Messi helemaal niet bekritiseerd, ik heb alleen gezegd dat we in 2014 (de halve finale van het WK gewonnen door Argentinië, noot van de redacteur) erin slaagden hem tegen te houden door hem de bal niet te geven. Maar de Argentijnse pers interpreteerde dat verkeerd. ”, legde hij deze donderdag uit aan de krant. Mundo Deportivo. Wat begraaf je bijlen?