Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Faraonische schulden van Franse bedrijven bedreigen investeringen

Faraonische schulden van Franse bedrijven bedreigen investeringen

Het licht aan het einde van de tunnel is niet voor morgen. Meer dan een jaar nadat het virus de Europese bodem bereikte, zitten veel bedrijven en sectoren nog steeds vast in een langdurige gezondheidscrisis. Zelfs als enten een sprankje hoop geeft, kan dit gebrek aan horizon op de lange termijn de bedrijfsinvesteringen drastisch beïnvloeden. Dit blijkt uit een studie die dinsdag 20 april door Treasury-economen werd onthuld. De financiële situatie van bedrijven is inderdaad in 2020 verslechterd, en als de hulp het mogelijk maakt de ineenstorting te beperken, kan het uit de crisis komen grote schade aanrichten. Tijdens een perspunt op dinsdag 20 april wees econoom en gouverneur van de centrale bank Benoit Couret op enkele van de risico’s.

“Ondersteunende maatregelen zijn effectief geweest bij het beschermen van banen. Ze zijn ook effectief geweest bij het beschermen van investeringen, ook in 2020 […] De impact van de crisis op de winstgevendheid van bedrijven en de offshore-rekeningen is zorgwekkender. Als we het CICE-effect corrigeren, daalt het margepercentage voor bedrijven in Frankrijk meer dan waar dan ook. De schuldenlast van bedrijven groeit meer dan waar dan ook. De totale schuld is met 217 miljard gestegen en de nettoschuld licht met 17 miljard euro. De lopende rekening verslechtert meer dan waar dan ook. De invoer in Frankrijk was dynamischer dan waar dan ook. Deze maatregelen verhullen een gedeeltelijke economische situatie die niet per se gunstig was vóór de crisis. “

Ondanks de op handen zijnde heropening van scholen en het opheffen van enkele inperkingsmaatregelen in sommige Europese landen, blijft het vervuilingsniveau op de Franse bodem op een hoog niveau en staan ​​de intensive care-diensten in veel regio’s nog steeds onder druk.

READ  Waar of niet waar. Moet je de verwarming uitzetten als je weg bent?

Investeren in productiegereedschappen die onder langdurige druk staan

Bedrijfsinvesteringen zijn voornamelijk afhankelijk van orderboeken en gunstige economische omstandigheden. De meeste onderzoeken en barometers tonen aan dat bedrijfsleiders hun investeringsbeslissing bepalen op basis van de vraag. Als deze factor doorslaggevend is, kunnen de financiële toestand, winstgevendheid en schuldenlast van de bedrijven ook een doorslaggevende rol spelen, zeggen de economen van Percy. De voorwaarden van de bedrijfsschuld bij banken zouden zelfs minder gunstig zijn als de rekeningen in het rood zouden staan. De rentetarieven die door bankinstellingen worden vastgesteld, kunnen hoog zijn. Bovendien kunnen winsten die uit investeringen worden gegenereerd, eerst worden gebruikt om schuldeisers af te betalen voordat aandeelhouders worden gecompenseerd.

Dat blijkt uit simulaties van onderzoekers van het ministerie van Financiën “Ervan uitgaande dat de vraag en het niveau van de bedrijfswinsten zullen terugkeren naar het niveau van vóór de crisis, zal de bedrijfsschuld als gevolg van de crisis de investeringen met ongeveer 2% verminderen in vergelijking met de trend (deze daling was 2,5% bij gebrek aan overheidssteunmaatregelen tijdens de crisis).” In totaal , Investeringen in productiemiddelen op nationaal niveau zullen 4 miljard euro minder zijn dan de trend van voor de crisis. Deze kleinere investeringen zouden negatieve gevolgen kunnen hebben voor het Franse industriële instrument dat al verzwakt is door de ramp van 2020 en decennia van verplaatsing.

Minder gevoelige investeringen in onderzoek en ontwikkeling

Investeringsuitgaven in onderzoek en ontwikkeling zullen minder gevoelig zijn voor financiële beperkingen van bedrijven. Het effect van een hogere hefboomwerking en lagere winsten zal niet “significant” zijn. Treasury geeft dat aan “Aangezien bedrijven regelmatig in R&D investeren, is dit een langetermijninvestering waarbij de kosten van modificatie (sluiting / opening van laboratoria, verlies van menselijk kapitaal, etc.) erg hoog zijn. Daarom maken deze bedrijven over het algemeen een keuze en het geld hebben. Het vermogen om de impact van schokken te verzachten. “ Aan de andere kant zullen instellingen die slechts af en toe in onderzoek investeren, gevoeliger zijn voor verslechterende rekeningen.

READ  Analistenmeningen voor vandaag: Airbus, Renault, Veolia, Technip Energies, Chargeurs, Icade, Umicore... - 20/02/2024

Het langverwachte herstelplan

Ruim acht maanden na de aankondiging van het stimuleringspakket van € 100 miljard in september 2020 blijft de gezondheidssituatie gespannen. Zelfs als de overheid regelmatig communiceert over het vastleggen van grote bedragen, wordt de uitbetaling van het herstelplan voortdurend uitgesteld vanwege de aanhoudende gezondheidscrisis en inperkingsmaatregelen. De uitvoerende macht moet de opheffing van gezondheidsmaatregelen uitstellen en er komen steeds meer oproepen om het herstelplan van Frankrijk te resetten. Het laatste werd zelfs in het midden van 2020 voorzien, toen de hoop op een snel en effectief herstel nog steeds bestond.

In sommige van onze buren, zoals Italië of Groot-Brittannië, hebben regeringen aanvullende fondsen aangekondigd om hun activiteit nieuw leven in te blazen. In de Verenigde Staten bieden het stimuleringspakket van $ 1,9 biljoen van president Joe Biden en het omvangrijke investeringsprogramma voor infrastructuur hoop na een vreselijk 2020. In Frankrijk kondigde minister van Economie Bruno Le Maire aan dat bepaalde handelsschulden konden worden kwijtgescholden. “Het is maar een van de vele tools. Het is inderdaad een instrument dat onderwerp zou moeten zijn van near-field-diagnose op een schaal van regio’s. Het reageert alleen op specifieke situaties. We mogen geen wonder verwachten.” Benoît Coeuré beantwoordt een vraag De show. Daarnaast kondigde de regering aan de productiebelastingen te blijven verlagen, die voor alle bedrijven zouden moeten gelden. Sommigen van hen moeten echter aan het einde van de crisis worden gestraft, terwijl anderen moeten slagen, en de komende weken moeten cruciaal zijn om het economisch herstel zonder veel schade te verzekeren.

Lees ook: Faillissementszaken: De burgemeester kondigde aan dat “een deel” van de schulden van sommige bedrijven zou kunnen worden kwijtgescholden

READ  Rudolph Saadia zet 81 miljoen euro in om Xavier Niel te ontmoedigen