Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De omzet van Kering steeg in het eerste kwartaal met 26% toen Gucci herstelde

De verkoop van sleutelhangers steeg met 26% in het eerste kwartaal van het jaar dankzij de overname van Gucci

De verkoop van sleutelhangers steeg met 26% in het eerste kwartaal van het jaar dankzij de overname van Gucci

PARIJS (Reuters) – Kering kondigde een omzetstijging van 26 procent aan tot 3,9 miljard euro, dankzij een sterk herstel van de verkoop van zijn leidende merk Gucci en de dynamiek in zijn activiteiten in Azië en de Verenigde Staten. Dat overschaduwde de impact van nieuwe beperkingen vanwege het Coronavirus in Europa.

De luxegoederensector is hard getroffen door de COVID-19-epidemie in 2020, nu de verkoop van kleding en mode weer stijgt met de opkomst van vaccinatiecampagnes en het opheffen van beperkingen in bepaalde regio’s van de wereld, vooral in China, zoals rijke klanten hebben gedaan. keerde terug naar winkels.

LVMH, nummer 1 in de wereld, rapporteerde vorige week een sterkere groei dan het eerste kwartaal van Kering, met 30%.

Gucci, dat ongeveer 60% van de omzet en 80% van de winst van Kering bijdraagt, noteerde een vergelijkbare omzetgroei van 24,6% in de eerste drie maanden van het jaar, vergeleken met dezelfde periode in 2020. Deze stijging is hoger dan de 19%. groei percentage. Analisten verwachten het.

Het Italiaanse merk, dat ook afhankelijk is van het internationale toerisme dat door de pandemie tot stilstand is gekomen, heeft in 2020 meer geleden dan zijn concurrenten, zoals Louis Vuitton (LVMH) en Hermès, waardoor de angst van investeerders ontstond voor een momentum dat plotseling vijf jaar in een ernstige crash uiteenviel. Sterke groei.

Afname van de verkoop in West-Europa

Het is echter van plan gebruik te maken van zijn honderdjarig bestaan ​​dit jaar om nieuwe volgers aan te trekken door het aantal evenementen te vergroten, met name via nieuwe groepen, waarvan er één, online gepresenteerd, zijn eigen creaties combineert met de silhouetten en logo’s van Balenciaga, een ander merk van de groep Frans.

READ  Michel-Edouard Leclerc gokt op “minder gewelddadige” maar “structurele” inflatie.

CFO Jean-Marc Duplex vertelde verslaggevers dat deze presentatie online 205 miljoen keer werd bekeken, een knipoog naar het hernieuwde momentum van het merk.

Op groepsniveau steeg de omzet met 83% in de regio Azië-Pacific, de eerste regio die begin 2020 werd getroffen door de COVID-19-pandemie, en met 46% in de Verenigde Staten. In West-Europa is het echter met 34% afgenomen.

Op vergelijkbare basis steeg de kwartaalomzet van Kering met 5,5% in vergelijking met het eerste kwartaal van 2019, voorafgaand aan de pandemie.

“Als je kijkt naar ons netwerk van winkels die in directe exploitatie zijn, dan groeien al onze huizen in vergelijking met het eerste kwartaal van 2019”, zei Jean-Marc Duplex.

Hij voegt eraan toe dat meer dan de helft van deze winkels tijdens het eerste kwartaal in Europa is gesloten en dat dit percentage begin april is blijven stijgen met de nieuwe sluitingen in Frankrijk en Italië.

Achter Gucci schitterden andere Kering-merken in het eerste kwartaal, waaronder Yves Saint Laurent (+ 23,4%) en Bottega Veneta (+ 24,6%), dat ’s werelds tweede luxemerk opnieuw wil lanceren onder leiding van een nieuwe creatief directeur. Daniel Lee, na jaren van trage verkoop.

De online verkopen waren ook dynamisch en vertegenwoordigen nu 14% van het totaal.

(Silvia Al-Weissi en Sarah White, Franse versie Bertrand Bossi)