Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Facebook volgt onophoudelijk klokkenluiders

Als onderdeel van een interne videoconferentie voor Facebook-medewerkers claimde het management van het sociale netwerk een open jacht op klokkenluiders van het bedrijf. Project Veritas-media lekten de video.

Op 5 juni publiceerde het conservatieve Amerikaanse media Project Veritas – bekend van het uitzenden van opnames op verborgen camera’s – een uitwisseling tussen Mark Zuckerberg, het hoofd van Facebook, en zijn vice-president, Heidi Schwartz, die ook verantwoordelijk is voor interne onderzoeken.

Wanneer mensen informatie lekken [internes à Facebook]We doen veel moeite om ze te vinden, en we schoppen deze mensen eruit

De twee hoge functionarissen bespreken in een videoconferentie van medewerkers van het bedrijf de acties die Facebook heeft ondernomen tegen klokkenluiders binnen de groep, die ze herhaaldelijk hebben beschreven als “drop-outs“, wat in het Frans kan worden vertaald met de woorden” leklekkers “. En door te wijzen op de dreigende gevaren voor Facebook-medewerkers wiens namen werden aangekondigd in de context van bepaalde lekken, maakte Mark Zuckerberg duidelijk dat hij deze kwestie serieus nam. ” over de kwestie, wanneer mensen informatie lekken [internes à Facebook]We doen er alles aan om ze te vinden. We ontslaan deze mensen en gebruiken ze [à leur encontre] Vooral het hoofd van Facebook zei voordat hij het woord gaf aan de vice-president van de groep.”

Sommige mensen denken dat er goede en slechte lekken zijn, maar ze zijn allemaal schadelijk

“Als we lekken opmerken, en dit gebeurt vaak, passen we nultolerantie toe en leggen we ons neer [les responsables] Vervolgens, legde ze uit, overwogen we verdere stappen tegen hen, zoals juridische stappen. “Lekken bedreigen onze ‘open cultuur’,” zei Mark. “En ze moedigen meestal meer lekken aan. Sommige mensen denken dat er goede en slechte lekken zijn, maar ze zijn allemaal schadelijk, en dat is niet de juiste manier om een ​​verandering aan te brengen,” zei Heidi Schwartz tijdens deze videoconferentie voor medewerkers.

READ  Vind de 5 verschillen tussen deze vrouwen, en de antwoorden zijn hier...

Met name in deze nieuwe video die is gepubliceerd door Project Veritas, heeft het management van Facebook herhaaldelijk rechtstreeks gewezen op een recent lek. Online Project Veritas. De informatie in deze vorige video heeft betrekking op de inspanningen van het Californische bedrijf om “frequenties te bestrijden” [de la population] voor vaccinatie.” Approach verdedigt nog steeds de vice-voorzitter van de groep die op zijn beurt “een stevig standpunt inneemt tegen de informatie, […] desinformatie […] op vaccinaties.

Zoals de Facebook-president en vice-president verwelkomden in hun laatste uitwisseling, werd de werknemer die aan de oorsprong lag van de lekken snel gevonden en ontslagen door het bedrijf. Nogmaals, Project Veritas gepubliceerd Video Nadat hij erin was geslaagd zich te bemoeien met het online interview waarvoor de betrokken werknemer door Facebook was uitgenodigd, om hem op de hoogte te stellen van de voorwaarden van zijn ontslag.