Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Facebook bouwt een ‘metaverse’, de ‘heilige graal’ van Zuckerberg

Miljardair ziet dit “Meta-universum” Waar echte en virtuele samensmelting, en waar mensen kunnen communiceren in de vorm van avatars, is de toekomst van het sociale netwerk,”De opvolger van mobiel internet.

Op maandag 26 juli kondigde Facebook de oprichting aan van een team dat zich toelegt op de “metaverse”, d.w.z. a “Meta-universum” Waar het echte en het virtuele samensmelten totdat ze worden gecombineerd, is de sci-fi-visie al aanwezig in videogames. De metaverse belichaamt de toekomst van het sociale netwerk, volgens de oprichter, Mark Zuckerberg. “Hopelijk over ongeveer 5 jaar (…) Mensen zien ons in de eerste plaats als een metavers.”Hij zei in een interview op de gespecialiseerde website: de rand vorige week.

De nieuwe ambitie van de californische scheiding van de daadwerkelijke afdeling (VR) en de echte augmentée, “Facebook Reality Labs” (FRL), dirigée door Andrew Bosworth, verantwoordelijke notamment des casques immersifs à culis desés, principals de utilis. … op dit moment. De mensen zijn gerekruteerd uit de Instagram-app, maar ook uit Facebook Gaming (videogames) en Oculus.

Het belangrijkste kenmerk van metaversen is aanwezigheid – het gevoel echt bij mensen te zijn. “

Mark Zuckerberg

“Om onze visie op metaverse te bereiken, moeten we het bindweefsel ertussen bouwen (het verschil) Digitale ruimtes – om fysieke beperkingen te overwinnen en er net zo gemakkelijk tussen te kunnen bewegen als tussen de kamers van zijn huis”Dat zei de president maandag op zijn persoonlijke Facebook-pagina. “De primaire kwaliteit van de metaverse zal aanwezigheid zijn – je echt aanwezig voelen bij mensen – en FRL bouwt producten die al jaren aanwezigheid in verschillende digitale ruimtes brengen.”, voltooide hij.

Augmented reality en hologrammen

De metaverse definieert een cyberspace parallel aan de fysieke realiteit waarin een gemeenschap van mensen kan interageren in de vorm van avatars. Het concept is ontwikkeld door auteur Neil Stephenson in een sciencefictionroman. Sommige gemeenschappen die verband houden met videogames hebben embryo’s van de meta-universums gecreëerd, zoals Roblox (een platform met talloze games gemaakt door kinderen en tieners) of Fortnite (een schiet- en overlevingsspel dat 350 miljoen mensen heeft veroverd). Zo volgden eind april meer dan 12 miljoen spelers vijf virtuele concerten van de Amerikaanse rapper Travis Scott, die als avatar op Fortnite verscheen.

Geleidelijk moeten schermen, hologrammen, virtual reality-headsets en augmented reality-brillen soepele “bewegingen” van virtuele universums op fysieke plaatsen mogelijk maken, zoals “teleportatie”, aldus Mark Zuckerberg. “Ik dacht altijd dat het de heilige graal van sociale interacties was”, legt uit in het interview met de randHet verwerpt de grenzen van de smartphone als communicatiemiddel en toegang tot digitale ruimtes. metavers, “Het is de opvolger van mobiel internet”, zegt nogmaals.

READ  Deze speler vindt op legendarische wijze de beste phishing-titel op Amazon