Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Facebook betaalde $ 5 miljard om Mark Zuckerberg te beschermen tegen rechtszaak

Deze informatie kwam dankzij een klacht die vorige maand werd ingediend door Facebook-aandeelhouders in Delaware (VS), maar werd eind september gepubliceerd.

In 2019 kreeg Facebook in 2019 een boete van de Federal Trade Commission (FTC) voor het “misleiden” van gebruikers over het vermogen om persoonlijke informatie vertrouwelijk te houden, na een jaar durend onderzoek naar datalekken van Cambridge Analytica, een Brits analysebedrijf dat Miljoenen Facebook-profielen zijn afkomstig van Amerikaanse kiezers.

De boete bedroeg $ 4,9 miljard. En de krant The Guardian zei dat deze robijn werd betaald om Facebook-oprichter Mark Zuckerberg te beschermen in het geval van een rechtszaak. Deze informatie kwam dankzij een klacht die vorige maand door Facebook-aandeelhouders in Delaware werd ingediend, maar eind september openbaar werd gemaakt.

Absolute kracht van Mark Zuckerberg

In de notulen stond dat als Zuckerberg persoonlijk was genoemd in de FTC-klacht, hij hoge boetes had kunnen krijgen voor toekomstige overtredingen en “aanzienlijke schade aan zijn reputatie” had kunnen oplopen. “Het risico was erg belangrijk voor Mark Zuckerberg, die erg gevoelig is voor zijn publieke imago en politieke ambities zal hebben”, voegt hij eraan toe.

De notulen beschuldigen Facebook er ook van laks te zijn in de omgang met corporate governance, met name met betrekking tot de oprichter. “Het bestuur heeft nooit serieuze controle over Zuckerbergs absolute macht aangeboden. In plaats daarvan verdedigde hij hem en betaalde hij miljarden dollars uit de schatkist van Facebook om hun problemen te verbergen.”

In een bericht op zijn Facebook-pagina nadat de boete was aangekondigd, zei Zuckerberg dat het bedrijf de manier waarop het met gebruikersinformatie omgaat, had veranderd. “We zijn overeengekomen om een ​​historische boete te betalen, maar wat nog belangrijker is, we zouden grote structurele veranderingen doorvoeren in de manier waarop we producten bouwen en dit bedrijf runnen”, schreef hij. Facebook weigerde commentaar te geven op het nieuwe experiment.

READ  Hypotheekkrediet: rente naar boven bijstellen, koopkracht kopers ondermijnen