Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Costco-supermarkten legaliseren opnieuw toiletpapier

Onder de sterke vraag- en aanbodproblemen vreest de Amerikaanse distributie alom het risico van een tekort in de schappen als klanten in paniek raken.

De eeuwige angst, angst voor tekorten aan toiletpapier duikt weer op in de Verenigde Staten. Winkelketen Costco besloot donderdag het aantal pakketten dat haar klanten kopen te beperken. Dit is ook het geval met papieren handdoeken en zelfs wat flessenwater.

De vierde distributeur in het land maakt zich al zorgen over mogelijke toekomstige tekorten in zijn schappen, tussen een sterke vraag die nog steeds intens is en de grote moeilijkheden bij het leveren van zijn goederen.

Tekort… aan chauffeurs

Als de epidemie in de Verenigde Staten vertraagt, vallen er op bepaalde dagen nog steeds enkele duizenden doden als gevolg van Covid-19 en zijn de infectiepercentages nog steeds hoog in sommige staten, zoals Texas. Een aandoening die leidt tot overbevoorrading van essentiële producten, vaak uit angst voor verdere opsluiting.

Toiletpapier is het grootste slachtoffer van deze “paniek”-aankopen. Daarbij komen nog de moeilijkheden om producten naar de winkels te krijgen. Als ze uit het buitenland komen, vertragen de grote moeilijkheden van zeevracht de levering, terwijl de Verenigde Staten niet langer genoeg vrachtwagenchauffeurs kunnen vinden om de goederen te vervoeren.

Frankrijk heeft het overleefd

Voorlopig is er geen reden tot paniek. Leveranciers beloven in de behoeften te voorzien, op voorwaarde dat ze niet te snel winkels beroven. Een dergelijke situatie deed zich ook voor tijdens de uitbraak van de pandemie in het voorjaar van 2020 in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Veel merken zoals Costco hebben besloten het aantal aankopen te beperken.

READ  Nupes roept op tot energienuchterheid van de hoofden van TotalEnergies, EDF en Engie

In Frankrijk is de situatie niet vergelijkbaar. Begin september uitgenodigd bij BFM Business, stelde Lidl France-president Michel Piero gerust: “Er zullen geen tekorten zijn, noch in pasta, noch in toiletpapier, noch in meel.” Voor Frankrijk hebben de belangrijkste verwachte vertragingen betrekking op goederen uit Azië. Vertragingen die ook tot hogere prijzen kunnen leiden, bijvoorbeeld op kinderspeelgoed met kerst.

Thomas Leroy Journalist bij BFM Business