Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Alle cryptocurrencies zijn nu illegaal in China

China’s machtsaversie tegen cryptocurrency is niet langer een geheim, en hoewel bitcoin is gekelderd na deze algemeen verwachte aankondiging, is het niet ingestort. waarom ? Omdat het in de rest van de wereld nog steeds veel gebruikt en bruikbaar is.

De echte problemen zullen ontstaan ​​wanneer centrale banken in de westerse wereld het opnemen tegen cryptocurrencies om hun eigen digitale valuta en de officiële digitale valuta van digitale valuta te laten ontstaan.

Het is slechts een kwestie van tijd.

Het is China dat fungeert als een ‘experimenteel’ laboratorium voor verboden en embargo’s. Andere centrale banken zullen hetzelfde doen als China.

Kijk eens goed naar wat er in China gebeurt.

Bekritiseer China niet.

Wij zullen hetzelfde doen!

Charles Sannat

“Dit is een ‘journalistiek’ artikel, dat wil zeggen vrij van reproductie, geheel of gedeeltelijk, op voorwaarde dat deze paragraaf daarna wordt gekopieerd. Insolentiae.com is de site waar Charles Sanat dagelijks spreekt en brutale en meedogenloze analyse van economisch nieuws geeft. Bedankt voor Als u mijn site bezoekt, kunt u zich gratis abonneren op onze dagelijkse nieuwsbrief op www.insolentiae.com.”

China: Centrale Bank verklaart alle transacties met cryptovaluta illegaal

De centrale bank van China heeft vrijdag geoordeeld dat alle financiële transacties met cryptocurrency illegaal zijn, de laatste in een reeks beslissingen om het fenomeen te bestrijden.
De waardes van cryptocurrencies, waaronder bitcoin, fluctueren het afgelopen jaar flink, mede door regelgeving in China, die speculatie en witwassen wil tegengaan.

“Commerciële activiteiten met betrekking tot virtuele valuta zijn illegale financiële activiteiten”, zei de Centrale Bank van China (PBOC) in een online verklaring. Ze voegde eraan toe dat “overtreders zullen worden onderzocht op strafrechtelijke aansprakelijkheid in overeenstemming met de wet.”

READ  Klanten die geen rekening hebben kunnen openen, kunnen contact opnemen met Banque de France

Zijn uitspraak verbiedt alle financiële activiteiten waarbij cryptocurrencies betrokken zijn, zoals het handelen in virtuele valuta, het verkopen van tokens, transacties met derivaten van virtuele valuta en ‘illegale fondsenwerving’.

In de afgelopen jaren “hebben de handel en speculatie rond bitcoin en andere virtuele valuta’s zich vermenigvuldigd, waardoor het economische en financiële systeem is verstoord, wat heeft geleid tot het witwassen van geld, illegale fondsenwerving, fraude, piramidespelen en andere illegale en criminele activiteiten”, hekelde de centrale bank.

Na de aankondiging, rond 10:30 uur GMT, verloor bitcoin volgens Bloomberg 5% tot $ 42.464.

Het was in mei fors gedaald nadat Peking investeerders had gewaarschuwd niet te speculeren in cryptocurrency-handel.

In juni meldden Chinese functionarissen de arrestatie van meer dan 1.000 mensen die verdacht werden van het gebruik van criminele middelen om cryptocurrency te kopen.
Verschillende Chinese provincies hebben sinds het begin van het jaar cryptocurrency-mijnwerkers verboden.

Bron: Russisch persbureau Sputnik.com hier