Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

F1 – Nederlandse Grand Prix

Dankzij een sterke eerste ronde en inhalen aan het einde van de race op de Ferrari van Carlos Sainz eindigde Fernando Alonso als zesde in de Nederlandse Grand Prix. Negende plaats Esteban Ocon. Op zaterdag waren de Alpen in de kwalificatie heel dichtbij (23 miljard). Deze zondag, in de openingsbochten van de Grand Prix, werd het gat verder kleiner met de wrijving van Esteban Ocon en Fernando Alonso toen ze bocht twee naderden, terwijl de Spanjaard zijn teamgenoot probeerde af te stoten. “Ik nam de nodige risico’s om plaatsen te winnen, maar het was heet, Alonso vat het samen. Ik werd geraakt door Esteban, toen Russell en toen Giovinazzi in bocht 6. Gelukkig hebben mijn banden dit contact doorstaan. “ “We merkten dat we ons in bocht 6 weer omdraaiden, Fernando schrok en vertrok, bijna uit de hand. Akon beschrijving. Het was een geweldig gevecht, ook al verloor ik een plaats in de geschiedenis. Het is me deze keer niet gelukt, maar ik weet zeker dat het de volgende keer anders zal zijn. “ Als zevende in de race wist Alonso aan het einde van de race Ferrari’s landgenoot Carlos Sainz in te halen. Met absolute angst op het spel. “We raakten elkaar bijna aan bij de eerste bocht, toen ik er voorbij was, toen in bocht 3 stopte ik de voorwielen, stapte uit en moest voorbij tien centimeter van de muur, ik heb echt geluk dat ik niets meer kan controleren !”

Esteban Ocon “Het is een solide weekend, met beide auto’s op de finish. Zesde is Alonso’s tweede beste rating sinds zijn comeback. “Het is een goed resultaat voor ons, dat waarschijnlijk onze verwachtingen overtreft, omdat we niet per se hadden verwacht Ferrari te verslaan, Analyseren. We waren volledig in het onbekende in termen van bandenslijtage op dit circuit omdat we geen eerdere ervaring hadden en we in de praktijk heel weinig hadden gereden vanwege de rode vlaggen. Deze keer was de gevoeligheid van de piloot ongetwijfeld groter dan die van computers en simulatoren. “ Lees ook Raceclassificatie Negende na te zijn gepasseerd door Red Bull Perez, hield Ocon ook positief: “Het is een zwaar weekend, met beide auto’s op de eindpunten. Van mijn kant was mijn race niet perfect, ik miste wat succes, maar uiteindelijk was het resultaat positief voor het team.” In het toernooi keert Alonso (10e) terug naar Ocon (11) met twee punten. Aan de kant van de fabrikant behoudt Alpine zijn vijfde positie, zelfs als het twee tegen één is, maar verliest twee eenheden van de Alpha Tauri, die dankzij Pierre Gasly tot vier punten zakt. Lees ook race film

READ  'Ik ben een beetje pissig over gaten.'