Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Extreemrechts in Duitsland vormt een eigen groep en de partij van Eric Zemmour sluit zich daarbij aan

Extreemrechts in Duitsland vormt een eigen groep en de partij van Eric Zemmour sluit zich daarbij aan

Het Europese politieke landschap wordt nog steeds hervormd door de vorming van een nieuwe extreemrechtse parlementaire fractie. Woensdag de Duitse Partij Alternatief voor Duitsland De AfD kondigde de oprichting aan van de groep ‘Europa van soevereine staten’, bestaande uit 25 EP-leden uit acht verschillende staten. Deze aankondiging komt na de Europese verkiezingen van afgelopen juni, waarbij de groep 25 gekozen functionarissen van acht (ongepast geachte) partijen uit de lidstaten kon samenbrengen, net boven de drempel die nodig is om een ​​parlementaire fractie te vormen.

Een Europese groep onder leiding van Duitsland

De partij Alternatief voor Duitsland domineert het Europa van de Soevereine Staten en draagt ​​14 gekozen functionarissen bij. De groep omvat ook vertegenwoordigers uit Polen, Slowakije, Hongarije, Tsjechië, Bulgarije, Litouwen, Spanje en Frankrijk.

De groep wordt mede geleid door Rene Ost, lid van de partij Alternatief voor Duitsland, en Stanisław Tiszka, een vertegenwoordiger van extreemrechts in Polen. Confederatie. Andere leden zijn onder meer drie leden van het Europees Parlement van de Bulgaarse Vasrachdan-partij en drie van de Poolse Confederaja-partij. De rest van de groep bestaat uit een Tsjechische gekozen functionaris van de Sociaal-Democratische Partij, een Franse gekozen functionaris van Reconkite, een Slowaak uit de Republika, een rechtse Litouwse gekozen functionaris en een Hongaarse gekozen functionaris zonder politieke banden. Onder hen bevindt zich Sarah Knafo, de Franse verkozen functionaris van de Restauratiepartij van Eric Zemmour.

De AfD werd uitgesloten van de extreemrechtse Europese Fractie (Identiteit en Democratie), die nu is ontbonden, in de nasleep van schandalen en beschuldigingen van samenwerking met China en Rusland. Het is deze uitsluiting die de AfD ertoe bracht de nieuwe groep ‘Europa van soevereine staten’ te vormen, en daarmee haar politieke positie in het Europees Parlement te versterken.

READ  De grootste neushoornboerderij ter wereld werd gered door een niet-gouvernementele organisatie

Het is niet de enige extreemrechtse groepering in het Europees Parlement

Ondertussen hebben ook andere Europese extreemrechtse groepen hun allianties hervormd. Aan het begin van de week werd de groep ‘Patriotten voor Europa’ opgericht, die de derde kracht in de Kamer werd, die 84 gekozen functionarissen uit 12 landen omvat. In deze groep, onder leiding van Jordan Bardella van de French National Rally, zitten partijen als… Legaal Italiaans, video’s Door Viktor Orbán, Vos In Spanje, Pfft In Nederland en Vlaams Belang in België.