Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een 19-jarige wandelaar werd gedood door een beer

Een 19-jarige wandelaar werd gedood door een beer

” data-script=”https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js” >

Een jonge Roemeense vrouw werd tijdens een wandeling dodelijk aangevallen door een beer, wat een golf van emoties veroorzaakte in haar land.

Een 19-jarige wandelaar werd gedood door een beer in Roemenië, een aanval die op woensdag 10 juli grote emoties opwekte in dit land waar boeren zich steeds vaker buiten de bossen wagen. Een beer heeft dinsdag een koppel aangevallen op een zeer populair wandelpad in de Transsylvanische Alpen, ten zuiden van de stad Brasov (midden). Volgens lokale media wist de man te ontsnappen, maar sleepte het dier de vrouw mee naar een ontoegankelijke vallei.

Het slachtoffer, afkomstig uit Boekarest volgens door de media geciteerde gerechtelijke bronnen, slaagde erin het noodnummer te bellen, maar tegen de tijd dat de hulpdiensten het gebied bereikten door te landen, werd zijn lichaam gevonden. “Helaas levenloos”aldus een persbericht. “Het was verschrikkelijk! We hebben in 10 tot 15 jaar niet zo’n gevaarlijke situatie meegemaakt.”Dat vertelde een functionaris aan Digi24 TV-zender.

Het dier werd gedood

Het dier dat de reddingswerkers aanviel, werd neergeschoten en gedood. De bevoegde autoriteiten zeiden dat tests nu zullen uitwijzen of hij besmet is met hondsdolheid. Het onderzoek staat ook open om de omstandigheden waarin hij werd vermoord op te helderen. De Roemeense president reageerde woensdag zelf vanaf de NAVO-top in Washington, waaraan hij deelneemt. “Ik ben zeer bezorgd en geschokt door deze gebeurtenis.”Dit werd bevestigd door Klaus Johannes, die zaterdag in de buurt van de plaats liep waar de aanval plaatsvond.

READ  Een golf van sabotage onder leiding van Rusland wordt gevreesd door de Europese inlichtingendienst: Bevrijding

Het staatshoofd riep op tot een wet “Die de Europese normen respecteert, maar ook het menselijk leven.”omdat “Er zijn te veel beren, te veel ongelukken, dit kan niet doorgaan.”. In Boekarest kondigde premier Marcel Ciulacu zijn voornemen aan om een ​​buitengewone parlementaire zitting te houden om nieuwe regelgevende maatregelen te bespreken. Als lokale interventies nodig zijn om risico’s te verminderen, geef hem dan aan “We geven echter pas groen licht als iedereen zich vrij voelt om beren neer te schieten.”Het is een beschermde soort in de Europese Unie.

Waarschuwingen voor beren komen steeds vaker voor in Roemenië, de EU-lidstaat met de hoogste dichtheid ooit, met ongeveer 8.000 individuen volgens een schatting van het Ministerie van Milieu. In maart vroeg het land de Europese Unie om een ​​oplossing “Om hun staat van instandhouding opnieuw te beoordelen.” En “Om te overwegen om hun beveiligingsstatus bij te werken”. Volgens officiële gegevens hebben beren daar de afgelopen twintig jaar 26 mensen gedood en 274 mensen ernstig gewond. Alleen al in 2023 werden 7.500 noodoproepen opgenomen.