Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Drie burgers gedood bij Russische nachtelijke aanvallen

Drie burgers gedood bij Russische nachtelijke aanvallen

Regionale autoriteiten maakten bekend dat de Russische aanvallen die plaatsvonden in de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 juli drie mensen het leven lieten in het zuiden van Oekraïne, vooral in Odessa. “De aanvaller [les forces russes] Gerichte haveninfrastructuur in de regio Odessa. Helaas kwamen twee mensen om het leven: een bewaker en een vrachtwagenchauffeur. Dat zei gouverneur Oleg Kiper. Bij een andere aanval kwam een ​​62-jarige man om het leven als gevolg van het Russische bombardement op de stad Nikopol. Rusland heeft sinds het begin van de invasie in februari 2022 regelmatig nachtelijke aanvallen uitgevoerd op Oekraïense steden. Volg onze live-uitzending.

Joe Biden kondigt aan dat hij luchtafweersystemen naar Kiev heeft gestuurd. De Amerikaanse president kondigde de verzending van luchtafweersystemen naar Oekraïne aan, in de marge van de NAVO-top in Washington. ‘Rusland zal niet winnen’ De Amerikaanse president lanceerde het krachtig in een komende toespraak, na vragen over zijn vermogen om de kleuren van het Democratische kamp te verdedigen. Hij nam samen met de leiders of vertegenwoordigers van de 32 NAVO-landen deel aan een ceremonie ter gelegenheid van de 75e verjaardag van de oprichting van het Atlantisch Bondgenootschap.

Het dodental als gevolg van de aanslagen van maandag in Oekraïne is opgelopen tot 43 personen. Volodymyr Zelenski zei in zijn toespraak in Washington dat Oekraïne maandag het doelwit was van dodelijke Russische aanvallen, wat het dodental op 43 doden en ongeveer 200 gewonden bracht. Ze verwoestten vooral het grootste kinderziekenhuis van het land.

Rusland werd er bij de Verenigde Naties van beschuldigd aanvallen in Oekraïne te hebben gelanceerd en noemde deze een ‘oorlogsmisdaad’. Moskou kreeg dinsdag zware kritiek te verduren tijdens een spoedvergadering van de VN-Veiligheidsraad over de dodelijke aanvallen in Oekraïne de dag ervoor. “Opzettelijk aanvallen uitvoeren op een beschermd ziekenhuis [par le droit international] “Een oorlogsmisdaad waarvan de daders ter verantwoording moeten worden geroepen.” Dat zegt Joyce Msuya, ondersecretaris-generaal van de VN voor Humanitaire Zaken.

READ  Meer dan 70 postduiven vielen van een vrachtwagen die verwoesting aanrichtte op een snelweg - Ouest-France Evening Edition

De Internationale Organisatie voor Atoomenergie houdt zijn buitengewone raad. Op verzoek van Kiev zal er vrijdag een vergadering plaatsvinden van de Raad van Bestuur van de Internationale Organisatie voor Atoomenergie, na de wijdverbreide Russische aanvallen op het land. “Naar aanleiding van een brief die de vertegenwoordiger van Oekraïne (…) aan mij heeft gestuurd, informeer ik de leden dat de sessie zal plaatsvinden.” De huidige voorzitter van de Raad, de Argentijnse ambassadeur Holger Martinsen, schreef op het hoofdkantoor van de organisatie in Wenen, Oostenrijk, in een brief die Agence France-Presse had ingezien.