Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Evgueni Prigojine verschijnt voor het eerst sinds de Wagner-opstand weer op video

Evgueni Prigojine verschijnt voor het eerst sinds de Wagner-opstand weer op video

kabel

kabel

Evgueni Prigojine, verschijnt in een video die mogelijk in Afrika is opgenomen en op maandag 21 augustus 2023 op Telegram werd uitgezonden.

Wagner – Evgeni Prigojine verschijnt weer. De Wagner-leider sinds maandag 21 augustus verschijnt in een video, mogelijk gefilmd in Afrika, op de Telegram-kanalen van de Russische huurlingengroep, wat aangeeft Wachter en de BBC.

Deze persoon staat afgebeeld in een woestijngebied, gecamoufleerd, met een geweer in de hand. In de verte zien we nog twee gewapende mannen en een karretje.

Yevgeny Prigozhin beweert dat Wagner mineralen verkent terwijl hij vecht tegen islamitische militanten en andere criminelen.

“We zijn aan het werk. De temperatuur is 50 graden – alles gaat zoals we horen. Wagner is verkenning en onderzoek, Rusland groter maken op alle continenten en Afrika vrijer maken.”Hij zegt.

“Gerechtigheid en geluk voor de bevolking van Afrika, we maken het leven tot een nachtmerrie voor de Islamitische Staat, Al Qaeda en andere bandieten”– vervolgt Evgeny Prigojine.

Hij voegt eraan toe dat Wagner mensen rekruteert en dat de groep “Hij zal de hem opgedragen taken vervullen.”.

Openbare verschijning eind juli

Het laatste publieke optreden van Yevgueni Prigojine dateert van eind juli. Een foto van hem, genomen in het Trezzini Palace Hotel in St. Petersburg, circuleerde op sociale media, waar volgens Russische media de oprichter van de Wagner Company kantoor hield.

READ  Branden blijven het noorden van het land teisteren en de tol neemt toe

Op de foto schudt ambassadeur Freddy Mabuka, protocolhoofd van de president van de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR), Faustin-Archange Touadéra, de hand tijdens een top tussen Rusland en Afrika.

Dit beeld was symbolisch omdat Prigozhin nog nooit eerder in het openbaar was gezien buiten Wit-Rusland, waar hij gedwongen werd in ballingschap te gaan na zijn afgebroken opstand van 24 juni tegen het Kremlin.

Kort voordat deze foto werd gepost, was hij te zien in een video die was opgenomen in Wit-Rusland, wat zijn laatste optreden in een film was. Het werd uitgezonden op de Telegram-kanalen van de huurlingengroep, waar ze lieten zien dat hij Wagner-jagers hostte.

Zie ook op Huffpost :

READ  Wat te onthouden van de eerste ronde, waarna Erdogan en Kilicdaroglu vrijstellingen kregen