Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De geboorteplaats van Adolf Hitler wordt binnenkort omgebouwd tot politiebureau

De geboorteplaats van Adolf Hitler wordt binnenkort omgebouwd tot politiebureau

Bouwplaats om woonplaats om te bouwenAdolf Hitler In oktober beginnen politiebureaus, zo maakte de Oostenrijkse regering maandag bekend in een omstreden zaak waar al jaren kritiek op is.

“De start van de werkzaamheden is gepland voor 2 oktober”, zei een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken tegen AFP. Volgens een recent persbericht zullen “na de bouwkundige renovatie in dit gebouw met een zwaar verleden een politiebureau en een opleidingscentrum voor mensenrechtenactivisten worden gevestigd.”

Besloten werd er geen herinneringsplek van te maken om te voorkomen dat de plaats waar Adolf Hitler op 20 april 1889 werd geboren en waar hij zijn jonge jaren doorbracht, een bedevaartsoord zou worden. Neo-nazisme. Het doel is om “de cultus die extremistische kringen aan hem wijden duurzaam te doorbreken”, aldus de in 2016 door de regering ingestelde commissie van deskundigen. historici.

“Hitler’s wens vervuld”

De regering heeft een lange juridische strijd gevoerd om het eigendom van dit huis in het midden van Braunau-am-Inn (Noord), aan de Duitse grens veilig te stellen. Het 800 vierkante meter grote gebouw krijgt een nieuw dak en wordt uitgebreid. Het schema is achtergebleven en de kosten van het werk worden nu geschat op € 20 miljoen door de overheid gefinancierd, in plaats van vijf aanvankelijk. De nieuwe bewoners zullen in 2026 intrekken, volgens het ministerie, dat zei dat het “zijn project handhaafde” ondanks nieuwe kritiek.

De regisseur van de documentaire, die eind augustus uitkomt, Guenter Schweiger, heeft de autoriteiten al opgeroepen af ​​te zien van deze transformatie tot politiebureau. Hij zei maandag tijdens een conferentie dat dit zou neerkomen op “het vervullen van Hitlers wens” voor het administratieve gebruik van de gebouwen, zoals uiteengezet in een plaatselijk krantenartikel dat in mei 1939 werd gepubliceerd. Wenen.

READ  Een internationale conferentie in Zwitserland om te praten over de wederopbouw van Oekraïne ...