Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19: “Deze nieuwe variant is mogelijk besmettelijker dan de vorige”, waarschuwt deze infectiewetenschapper

Covid-19: “Deze nieuwe variant is mogelijk besmettelijker dan de vorige”, waarschuwt deze infectiewetenschapper

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Amerikaanse gezondheidsautoriteiten maakten afgelopen vrijdag bekend dat ze de nieuwe variant van het coronavirus, BA.2.86, nauwlettend in de gaten houden vanwege de vele mutaties.

Moeten we ons zorgen maken over de nieuwe variant van Covid-19? Bekend als BA.2.86, werd het afgelopen vrijdag geclassificeerd als High Watch door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en gezondheidsautoriteiten in de Verenigde Staten.

“Wat we op dit moment weten, is dat het waarschijnlijk een beetje besmettelijker is dan de vorige varianten, misschien is de werkzaamheid van de vaccins een beetje minder, en nogmaals, dit is iets dat nog moet worden bewezen,” Jean- zei Paul Stahl. , een specialist in besmettelijke ziekten, op CNEWS. In het licht van onzekerheid geven sommige specialisten er de voorkeur aan metingen te gebruiken. De circulatie van het virus lijkt op dit moment geen directe gevolgen te hebben voor ziekenhuizen.

Het effect van deze mutaties is nog onbekend maar wordt in de gaten gehouden

In de VS heeft ook de CDC (Centers for Disease Control and Prevention) aangegeven de variant nauwlettend in de gaten te houden, in een bericht op het sociale netwerk X (voorheen Twitter).

“De potentiële impact van BA.2.86-mutaties is momenteel onbekend en wordt zorgvuldig geëvalueerd”, zei de organisatie, en benadrukte nogmaals het belang van voortdurende monitoring, sequentiebepaling en het informeren van de relevante autoriteiten om een ​​nauwkeurig en alomvattend beeld van de Covid-19 te krijgen. pandemie.

Tot nu toe is deze nieuwe variant alleen ontdekt in Israël, Denemarken en de Verenigde Staten, en ook de gezondheidsautoriteiten in het Verenigd Koninkrijk bevestigden vrijdag een geval.

READ  video. Een man gooit ruim 180.000 euro uit het raam van zijn auto en richt grote ravage aan op de snelweg