Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Duizenden junta-aanhangers verzamelden zich in Niamey en Agadez

Duizenden junta-aanhangers verzamelden zich in Niamey en Agadez

Weg met Frankrijk “,” Nee tegen boetes “,” Stop militaire interventie Dit zijn enkele van de slogans die vandaag werden gezongen door de demonstranten die zich verzamelden op de Place de la Concertine in Niamey. Ze zwaaiden met Russische en Nigeriaanse vlaggen, en sommigen hadden Chinese en Indiase vlaggen.

Hun boodschap: dat Frankrijk Niger verlaat. Ibrahim Nmaiwa is een van de organisatoren van de zondagsmars. ” We hebben prioriteiten gesteld: eerst de Fransen in het buitenland, daarna gaan we kijken naar de situatie van andere buitenlandse mogendheden. Want waar het ons om gaat is de volledige soevereiniteit van het volk. We zullen van geval tot geval proberen terug te vorderen wat jarenlang van ons in beslag is genomen door buitenlandse soldaten die ons land binnenvielen. »

Tegenwoordig is niet alleen Frankrijk geïdentificeerd. De Verenigde Staten zijn dat nu ook. En in Agadez, in het midden van het land, verzamelden zich honderden mensen bij het vliegveld, waar de grote Amerikaanse basis ligt, om het vertrek van Amerikaanse soldaten te eisen.

Washington heeft een troepenmacht van 1.300 man in Niger en zijn militaire basis in Agadez is een van de grootste op het Afrikaanse continent. Tot zover heeft het Pentagon aangekondigd Behoud van zijn troepen in NigerHet is volgens hem noodzakelijk om de jihadistische groeperingen in de regio te bestrijden.

Lees ookNiger: opmerkingen van generaal Tiane “een strakke afsluiting van de dialoog”

READ  Paus Franciscus gebruikt een homofoob Italiaans woord om over homoseksuelen te spreken: bevrijding