Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Europacups: Franse clubs steken de kop op

Tijden veranderen. Slechte leerlingen worden al lang beschouwd als een van de groten van Europa op het continentale toneel, en Franse clubs staan ​​bovenaan de lijst. waardiger rangschikken. Ondanks de nederlaag van PSG tegen Manchester City in de Champions League op woensdag (2-1), en daarna de nederlaag van OM tegen Galatasaray in de Europa League op donderdag (4-2), heeft Frankrijk het dit seizoen zelden goed gedaan.

Na slechts vijf dagen in alle Europese competities te hebben gespeeld, hebben vier clubs hun naam al geschrapt voor de volgende ronde van evenementen waaraan ze op rij deelnemen.

In de Champions League heeft Paris Saint-Germain weliswaar tweede in zijn poule, maar zijn ticket voor het achtste toernooi van de Champions League al op zak. De andere actrice op het Queen’s-evenement, Lille, is momenteel nummer één in haar ensemble en is op weg om de Parijzenaars te evenaren. Toegegeven, als de mastiff op 8 december niet buigt voor Wolfsburg.

In de Europa League zullen Lyon en Monaco zeker als eerste eindigen in hun poule en zich zo plaatsen voor de Ronde van 16. Hetzelfde scenario voor Ren in de 16e ronde van de Europa-conferentie, de laatstgeborene van de competities en het vierde Europese niveau.

Hoewel het momenteel veel te lijden heeft op het continentale toneel, kan OM nog steeds worden verplaatst naar de ronde van 16 van de nieuwe C4. Zodat Frankrijk zijn grote toernooien kan halen en in 2022 zes vertegenwoordigers heeft…

De goede prestatie waarmee Frankrijk dit seizoen de derde plaats in de UEFA-index kon consolideren na Engeland en Nederland met een totaal van 11.916 punten (tegen 13.571 in Engeland en 12.6 in Nederland). -Laag). historisch record.

READ  Frankrijk het slachtoffer is van een groot onrecht?

In de afgelopen 10 jaar presteerde Frankrijk slechts één keer beter, tijdens het seizoen 2016-2017, met de halve finales van AS Monaco in de Champions League (het jaar van Barcelona’s comeback tegen Paris Saint-Germain in de Ronde van 16) en Lyon in de Europa League. Toen verzamelde ik 14.416 punten. We zijn dus nog ver verwijderd van de sombere situatie van vorig seizoen (7.916 punten).

Dankzij deze resultaten blijft Frankrijk op de vijfde plaats in de algemene ranglijst van de UEFA-index, berekend op basis van de Europese resultaten van de afgelopen vijf seizoenen, achter Engeland, Spanje, Duitsland en Italië. Bovenal vergroot het de kloof met zijn belangrijkste concurrent, Portugal, in het aantal tickets dat door het Europese lichaam van landen werd aangeboden vóór de hervorming van de competities vanaf 2024.