Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Europa: Frankrijk staat weer op nummer 5 op de ranglijst van landen in Nederland

Europa: Frankrijk staat weer op nummer 5 op de ranglijst van landen in Nederland

In de race om de 5e plaats op de nationale ranglijst heeft Frankrijk Nederland op de 5e plaats ingehaald om de 4 kwalificatieplekken voor de Champions League van volgend seizoen veilig te stellen. Een update over de situatie na dag 5 van de groepsfase van de Europa Cup.

PSG-situatie:

Het belooft niet veel goeds voor PSG. Newcastle werd op de proef gesteld in het Parc des Princes nadat een wedstrijd met kop en schouders gedomineerd werd door de ploeg van Kylian Mbappé, terwijl PSG iets minder dan 1.000 punten noteerde in hun jaartotaal. Momenteel haalt hij slechts 9.000 punten, waarmee PSG voor het huidige seizoen op de 17e plaats staat in het klassement. Als PSG zich kan kwalificeren voor de volgende ronde van de Champions League, zullen ze enorme bonuspunten verzamelen en logischerwijs naar de top 10 gaan. Maar we zijn er nog niet…

In de algemene clubranglijst, gebaseerd op de afgelopen vijf seizoenen, staat PSG momenteel op gelijke hoogte met Liverpool op de 4e plaats met 102.000 punten. De international zit PSG weer op de hielen terwijl de hoofdstadclub hun avontuur in de Champions League voortzet.

Algemene clubranglijst – Laatste 5 seizoenen:

1. Manchester City 139.000 punten
2. Bayern München 134.000 punten
3. Real Madrid 121.000 punten
4. Paris Saint-Germain 102.000 punten
5. Liverpool 102.000 punten
6. Internationaal 98.000 punten
7. Chelsea 96.000 punten
8. RB Leipzig 94.000 punten
9. Manchester United 92.000 punten
10. AS Roma 87.000 punten

In andere referentieranglijsten, gebaseerd op de afgelopen tien seizoenen en die als basis dienen voor de UEFA om grote bonussen uit te betalen, stond PSG toe dat Atletico Madrid als negende vertrok en zich kwalificeerde voor de volgende ronde. Hoewel de Andalusische club deze week verloor, ziet hij Sevilla nog steeds dreigend achter zich staan. Als Paris doet wat nodig is in Dortmund, zal het weer aan het stuur van de Golconeros zitten en Chelsea terug naar de 8e plaats zien komen.

READ  Nederland gaat 14 H225M Caracal-helikopters bestellen voor zijn speciale operaties.

Algemene clubranglijst – Laatste 10 seizoenen:

1. Real Madrid 361.000 punten
2. Bayern München 305.000 punten
3. FC Barcelona 264.000 punten
4. Manchester City 258.000 punten
5. Liverpool 229.000 punten
6. Juventus 221.000 punten
7. Atletico Madrid 216.000 punten
8. Chelsea 210.000 punten
9. Paris Saint-Germain 207.000 punten
10. Sevilla 204.000 punten

Situatie in Frankrijk:

Franse clubs schitteren niet in de Champions League. Paris had zoals eerder vermeld de controle, maar Lens werd met name verpletterd bij Arsenal (6-0). In de Europa League won Rennes logischerwijs van Maccabi Haifa in Boedapest (0-3) met een schitterende vrije trap van Ridder. Ajax overwon grote moeilijkheden in Marseille en won met 10-11 van Amsterdam, waarbij het tot het uiterste ging (4-3) met twee strafschoppen gescoord door Aubameyang. Uiteindelijk kon Toulouse niet van Union Saint-Gilois afkomen (0-0). In de Europa Conference League boekte Lille een overwinning op Ljubljana (2-0) om plaatsing voor de volgende ronde veilig te stellen.

De volgende dag zou PSG op zijn best nog steeds bovenaan hun groep kunnen staan ​​of naar de Europa League kunnen degraderen. Lens heeft minimaal een gelijkspel nodig om hun Europese avontuur voort te zetten in de Europa League van februari. Wat de Europa League betreft, stond Rennes bovenaan de groep, kwalificeerde zich voor de volgende ronde en zal in de finale op de eerste plaats spelen tegen Villarreal. Marseille kwalificeerde zich ook en zal naar Brighton afreizen in de hoop de eerste plaats in de groep te behouden. Toulouse staat tweede in hun groep en Toulouse mist slechts een nipt punt om deze tweede kwalificatieplek te behouden door naar Lask Linz te reizen. Lille krijgt de kans om bovenaan hun groep te staan ​​als ze Faroes Klaxvik thuis verslaan in de Europa Conference League. Dat betekent dat vijf van de zes Franse clubs gegarandeerd doorgaan naar de volgende ronde, en dat de zesde slechts een klein gelijkspel nodig heeft.

READ  Riversant werkt samen met Galago om cloud-native MDM en PIM in Nederland te leveren

Aan Nederlandse zijde herstelde de Franse aartsrivaal PSV Eindhoven zich van een slechte score in Sevilla en won met 3-2. PSV plaatste zich als tweede voor de knock-outfase van de Champions League en verdiende daarmee bonuspunten. Feyenoord Rotterdam werd op eigen veld verslagen door Atletico (1-3) en vervolgt zijn reis in de Europa League. Ajax Amsterdam heeft in de Europa League alle hoop verloren om door te gaan in de Europa League, maar heeft nog steeds een kans om als derde te eindigen om te strijden in de Europa Conference League, maar heeft thuis een overwinning nodig tegen AEK Athene. AZ Alkmaar won met 1-0 van Mostar in de Europa Conference League en hoopte zich op de 2e plaats te plaatsen in hun groep toen ze op de slotdag de finale tegen Legia Warschau ingingen.

Als gevolg hiervan voegt Frankrijk een flink aantal punten toe aan zijn jaargemiddelde, met drie overwinningen, twee gelijke spelen en één verlies, oftewel 8 punten. Kwalificatiebonuspunten moeten worden toegevoegd aan de Europa League en Europa Conference League, Rennes en Marseille minimaal 2.000 bonuspunten, Lille 1.000 bonuspunten. Als Toulouse zich kwalificeert voor de Champions League, kunnen ze er net als PSG een paar krijgen. Het gemiddelde van Frankrijk bedraagt ​​dus 9.083 punten. Dit levert Europese prestaties op voor het huidige seizoen.

Voor Nederland levert de winst en kwalificatie van PSV gemiddeld 7 punten op, en de winst van AZ ruim 2 punten meer. Het gemiddelde stijgt naar 8.000 punten, de Europese prestatie van het huidige seizoen. In het algemeen klassement van landen, gebaseerd op de afgelopen vijf seizoenen, heeft Frankrijk de leiding overgenomen en de 5e plaats heroverd van Nederland. Frankrijk scoorde 59.664 punten en Nederland scoorde 59.300 punten.

READ  Nederlandse advocaat van Ridoan Taghi gearresteerd in Nederland

Algemene ranglijst van landen:

5. Frankrijk 59.664 punten
6. Nederland 59.300 punten