Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Er zijn zeven mensen gearresteerd wegens deelname aan het boerenprotest in Nederland

Er zijn zeven mensen gearresteerd wegens deelname aan het boerenprotest in Nederland

Zeven mensen werden gearresteerd en twee politieagenten raakten gewond tijdens een demonstratie die op 29 juni 2023 in Den Haag werd georganiseerd, maakte de Nederlandse politie bekend. De woede van boeren groeit nadat onderhandelingen met bestuurders over milieuprojecten zijn mislukt.

Op 29 juni 2023 verzamelden enkele honderden boeren en hun aanhangers zich op een stuk grond in het centrum van Den Haag (Nederland), toen de onderhandelingen tussen de regering en boerenorganisaties begonnen, merkte een AFP-journalist op. 2022 mislukte vorige week. Van hun kant verwachtten de organisatoren van de Peasant Defense Force-groep tienduizenden.

‘Leven vanuit onze passie’

“We hebben nu zeven mensen gearresteerd, onder meer wegens het niet opvolgen van bevelen en mishandeling. Twee politieagenten raakten lichtgewond tijdens de arrestaties”, aldus de Nederlandse politie op Twitter. De oproerpolitie verhinderde een groep boeren het parlement binnen te gaan waar leden van het parlement zaten. bespraken stikstofplannen.

“We schamen ons dat we eruit worden gezet terwijl we in Nederland van onze passie willen leven”, zegt de 19-jarige boer Henkjan Maas tegen AFP. De Nederlandse autoriteiten verboden tractoren in de stad. Na afloop van de demonstratie berichtten lokale media dat boeren in Midden-Nederland een provinciale weg blokkeerden.

Carolyn van der Plas, leider van de Boeren-Burgerbeweging (Poerburger Beiving of PPP), die bij de verkiezingen van afgelopen maart de meeste zetels in de Senaat won, annuleerde haar geplande toespraak tijdens het protest. Hij legde zijn afwezigheid uit toen pro-boerenactivisten de telefoonnummers van verschillende parlementariërs publiceerden.

Veel demonstraties tegen het ‘stikstof’-project

De afgelopen jaren heeft de landbouwsector verschillende protesten georganiseerd tegen de ‘stikstofplannen’ van de regering, waarbij snelwegen zijn geblokkeerd, mest en afval op de wegen zijn gedumpt en luidruchtig is bijeengekomen buiten de huizen van politici.

READ  Belangrijk, de toekomstige koningin Amalia stapt in de Raad van State

De golf van protesten tegen overheidsplannen om de veestapel te verminderen en boerderijen te sluiten om aan de doelstellingen voor stikstofuitstoot te voldoen, trok afgelopen zomer wereldwijde aandacht en kreeg steun van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump.

AFP