Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Europa belandt in wanorde, Wall Street stort in na detailhandelsverkopen

Europese beurzen eindigen in verspreide volgorde

Europese beurzen eindigen in verspreide volgorde

PARIJS (Reuters) – De Europese aandelenmarkten eindigden dinsdag in wanorde en Wall Street daalde toen het halverwege de sessie naderde, te midden van economische onzekerheid die werd aangewakkerd door een sterk lager dan verwachte daling van de Amerikaanse detailhandelsverkopen in juli.

In Parijs verloor de CAC 40 0,28% tot 6.819,84 punten. De Britse FTSE won 0,38% en de Duitse DAX verloor 0,02%.

De EuroStoxx 50 is 0,14% gedaald, maar de FTSEurofirst 300 is 0,14% gestegen en de Stoxx 600 is met 0,07% gestegen.

Het risico was beperkt omdat er zorgen bleven bestaan ​​over de deltavariant van het coronavirus en de impact ervan op de economie, de controle van Peking over de Chinese technologiesector en geopolitieke risico’s in Afghanistan na de verovering van Kabul door Taliban-opstandelingen.

De gevolgen van de chaos in Afghanistan voor de ontwikkelde wereld zijn tot dusverre beperkt geweest, zeggen analisten van Deutsche Bank, eraan toevoegend dat het conflict de inspanningen van de Amerikaanse president Joe Biden om zijn economische plannen vooruit te helpen, dreigt te bemoeilijken.

De aandacht gaat nu naar de notulen van de monetaire vergadering van de Federal Reserve in juli, die woensdag zal worden vrijgegeven. De voorzitter van de Boston Federal Reserve, Eric Rosengren, zei maandag dat een nieuwe maand van sterke groei van het scheppen van banen zou kunnen voldoen aan de eisen van de centrale bank om te beginnen met het verminderen van haar maandelijkse activa-aankopen.

Waarde

De sector Defense Health (+1,03%) noteerde de grootste stijging en de sector Automotive (-1,76%) daarentegen de grootste daling.

READ  Eerste veroordeling door Volkswagen in Frankrijk in de zaak Dieselgate

In Parijs vinden we Sanofi (+1,41%) bovenaan CAC 40 en Stellantis (-2,73%) achteraan. Hetzelfde patroon is te zien aan de kant van de SBF 120 met Sartorius Stedim (+2,76%) bovenaan de index en Faurecia (-3,55%) als laatste.

In Londen stegen de aandelen van ’s werelds grootste mijnbouwgroep BHP met 3,40% na een jaarlijkse winst op het hoogste niveau in bijna tien jaar en de verkoop van zijn olie- en gasactiviteiten aan Woodside Petroleum.

Just Eat Takeaway.com steeg 2,53% in Amsterdam na een minder dan verwacht operationeel halfjaarverlies.

Indicatoren van vandaag

Volgens statistieken van Eurostat is de economie van de eurozone in het tweede kwartaal met 2,0% gegroeid in vergelijking met de voorgaande drie maanden.

In de VS stonden verschillende indicatoren op het programma, waaronder de detailhandelsverkopen, die vorige maand met 1,1% daalden, terwijl de consensus van Reuters een daling van slechts 0,3% voorspelde.

“Hoewel de detailhandelsverkopen niet zo goed gingen als gehoopt, werd de daling verwacht. De Delta Variant-rush veroorzaakt duidelijk enige bezorgdheid op de korte termijn”, zegt Mike Lowengart, chief investment strategist bij E*TRADE Financial.

De vertrouwensindex van professionals in de vastgoedsector liet in augustus een onverwachte daling zien, tot 75 tegenover 80 in juli en daarmee samenvallend, een daling gedurende 13 maanden als gevolg van stijgende bouwkosten en gebrek aan bevoorrading.

Ondanks het wereldwijde tekort aan halfgeleiders, groeide de industriële productie de afgelopen maand meer dan verwacht naarmate de autoproductie versnelde.

Wall Street

De drie belangrijkste indices van Wall Street daalden ten tijde van de Europese sluiting, gebukt onder een daling van de grote technologiegroepen, zwakke Home Depot-resultaten en zwakke statistieken over detailhandelsverkopen.

READ  Orpea-schandaal: nieuwe algemeen directeur van Saint-Gobain aangesteld

De Dow Jones verloor 0,8%, de S&P-500 verloor 0,7% en de Nasdaq Composite verloor 0,9%.

De voorraad van Home Depot daalde met 5% na voor het eerst in twee jaar lager dan verwachte verkopen in dezelfde winkel in de VS.

gewijzigd

De 10-jaarsrente op Amerikaanse staatsobligaties wist zijn verliezen teniet te doen na de publicatie van gemengde Amerikaanse statistieken.

Het is stabiel op 1,2567% na het bereiken van een laagste punt in twee weken van 1,217%.

In Europa volgden de Duitse obligatierendementen en eindigde de dag in evenwicht.

de veranderingen

De dollar steeg 0,53% ten opzichte van een mand van belangrijke valuta’s en de euro nadert zijn laagste niveau sinds eind maart op $ 1,1715.

“De dollar stijgt terwijl de wereldwijde risico’s toenemen (…) met drie onzekerheden in verband met China, Afghanistan en het virus”, zei Joe Manimbo. , Senior Analist bij Western Union Business Solutions.

Hoewel het Britse werkloosheidscijfer van april tot juni daalde tot 4,7%, het laagste niveau sinds juni en augustus 2020, daalde het pond ten opzichte van de dollar met 0,82% tot het laagste niveau in drie weken.

De Nieuw-Zeelandse dollar (-1,51%) behaalt zijn slechtste dagelijkse prestatie sinds half mei ten opzichte van de Amerikaanse dollar, het eerste rapport over de COVID-situatie in het land in zes maanden, wat de regering ertoe aanzet om herinsluiting aan te kondigen, wat de verwachte stijging in gevaar zou kunnen brengen in de rentetarieven van de centrale bank.

olie-

De olieprijzen dalen, beïnvloed door een lagere vraag in Azië, met name in China. Een vat Brent-olie verloor 0,16% tot $ 69,4 en Amerikaanse lichte ruwe olie verloor 0,45% tot $ 66,99.

READ  Nieuwe collectie 2022 met nieuwe afwerkingen

(Laetitia Volga, onder redactie van Bertrand Bossy)