Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De nachtmerrie van de werkgever

gepubliceerd

Videolengte: 3 minuten.

Frankrijk 2
Artikel door

H. Puffeney, G. Baslé, T. Gilardet, V. Castel, P. Brame – Frankrijk 2

Frankrijk tv’s

Van de ene op de andere dag werd zijn bedrijf ontbonden, geliquideerd en uitgeschreven zonder dat hij het wist. Dit is wat het hoofd van een midden- en kleinbedrijf een paar dagen geleden meemaakte, slachtoffer van identiteitsdiefstal.

Arnaud Garnier is een zakelijk leider. Twaalf jaar geleden startte hij zijn kleine en middelgrote bedrijf, gespecialiseerd in sloop. Hij dacht echter dat hij het kwijt was. Een maand geleden maakte zijn assistent, zoals elk kwartaal, een managementupdate in de bedrijfsgids, en zijn bedrijf PUFA verdampte. “Ik was bang, ik vroeg me af wat er aan de hand was”, getuigt Fabienne Flamant, directieassistente.

Het bedrijf is het slachtoffer van fraude. Een kwaadwillende heeft het geliquideerd bij de Rechtbank van Koophandel. Hierdoor heeft het bedrijf geen juridische status meer en is het al bijna 80 duizend euro kwijt. “koude douche” Regie: Arnaud Garnier. Een dure zwendel die toch eenvoudig te implementeren is. De vervalser stuurt vervalste documenten met valse handtekeningen. Volgens de rechtbank van Parijs “De teksten leggen de leiders geen persoonlijke aanwezigheid op.” Deze oplichting is nog steeds moeilijk te herkennen. Een complexe taak voor de politie. Elk jaar worden bijna 200.000 Fransen het slachtoffer van identiteitsdiefstal.

READ  Bij Toulouse is een Bugatti-horloge gestegen tot ruim 280.000 euro