Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Euro U-17: Frankrijk gekroond tegen Nederland

Het mooie Les Bleuets-verhaal eindigde woensdag. In Netanya, Israël, waar de competitie al twee weken plaatsvindt, wonnen de jonge spelers van Jose Alcocer (2-1) in de finale, die werd tegengewerkt door Nederland, een van de favorieten in de competitie, die nog steeds aan de gang was. Aan. Twee opeenvolgende successen in 2018 en 2019.

Na generaties van 2004 (o.a. Benzema, Nasri, Ben Arfa) en 2015, Gilles Luca Zidane, Dayot Opicano, Jeff Reine Adelaide en Odson Edward, is dit de derde keer dat Frankrijk zijn naam op de lijst van winnaars van deze testen. Misschien is dit het begin van een belofte voor een hele groep spelers die zich snel samen hebben ontwikkeld en waarvan sommige elementen nu al op de deuren van hun clubs kloppen.

Na in de groepsfase te zijn verslagen (1-3) door diezelfde tegenstander, was Frankrijk logischerwijs niet favoriet in de verwachtingen. De Nederlander, die acht wedstrijden ongeslagen is gebleven, behoort tot de beste jongeren in deze leeftijdscategorie. Het was echter Bleuets die als eerste naar voren steeg, met een eerste schot op de tegenoverliggende paal, met een schitterende vrije trap van hun aanvoerder Rennais Mathys Tel (vierde). Een paar minuten later drukt Tom Seitel, Strasbourgwa de bal in en recupereert hem voordat hij opnieuw het bedrag van Koijsten aanraakt. Frankrijk wint alle duels en krijgt nieuwe kansen (combidi, 9, hill, 16, doi, 27) zonder succes. In zijn kooien raakte Lisandro Olmita zijn eerste bal pas heel laat aan (nr. 37). In de pauze is er nog niets gespeeld.

READ  Personages van de grote openingsceremonie op de Seine

Dominantie betekent niet winnen, en dat weten de Bataven maar al te goed. Op een misrekening van Januel Beluchian, de broer van Wilhelm (kampioen 110m horden), gooide Sluri een slimme Olmita (0-1, 48). Warren’s teamgenoten Zaïre Emery, een van de beste verwachtingen van Paris Saint-Germain, zijn verre van verslagen, maar blijven vooruitgaan en worden beloond voor hun inspanningen dankzij Saël Kumbedi. Le Havrais twijfelde eerst aan de vriendelijkheid van zijn verdediger voordat hij een afstandsschot afvuurde (58e), en plaatste daarna ruim na een schot van zijn aanvoerder (60ste). Hij, het team dat nooit scoorde, wordt de kampioen van zijn team, zoals Lilian Thuram 24 jaar geleden tegen Kroatië in de halve finale van het WK…

Radeloos reageerde Orangi maar viel op een oplettende doelman. De zoon van Pascal, de voormalige doelman van Frankrijk en OM, wil koste wat kost de strafschoppenserie vermijden, een oefening waaruit hij in de kwartfinale tegen Marseille toch twee keer zegevierde. Duitsland, de andere grote favoriet in de competitie (1-1, 4-3 op pennen), daarna tegen Portugal (2-2, 6-5). Monaco boog voor een springende kopbal van Huijsen, de Juventus-verdediger… Hij gaf buitenspel aan (84). Eliez Zidane komt zijn bijdrage leveren aan de grote saga van Team Frankrijk. Na zijn illustere vader in 2000 en broer Luca in 2015 won de familie Zidane een nieuwe Continental Cup.

“Het is het grote feest, vrolijke José Alcocer op de microfoon van L’Equipe. Alle eer gaat naar de spelers. Ze bleven bij de intensiteit en actie die hen werd aangeboden. Het is een teamoverwinning, het is niet slechts één persoon. De spelers deden geweldig gedaan. De jongens hebben altijd geprofiteerd van hun ervaring. We hebben een wedstrijd gemaakt. Goed, het doel van de wedstrijd is voetballen. Het is uitzonderlijk wat Saul (Kombidy) vanavond heeft gedaan, maar hij verdiende het. Het is geweldig voor hem en voor de ploeg natuurlijk.”

READ  Chumini werd verkozen tot de beste hoop in de National Football League Cups