Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Euro 2021: Griezmann’s “grote domheid” keert met hoop terug in 2012

“Hij maakte een grote fout”, vat zijn oom Emmanuel Lopez een paar jaar later lachend samen in de documentaire Antoine Griezmann: Het pad van de ontwortelde held Uitgezonden door M6 op 11 november. Opnieuw in de totaal vergeten aflevering van vandaag die de toekomst van de wereldkampioen 2018 in het blauw had kunnen laten zien, op zoek naar zijn eerste EK-kroon op 11 juli.

Na een overtuigend eerste seizoen (2009-2010) bij de professionals van Real Sociedad, de Spaanse club waar hij op 14-jarige leeftijd bij kwam nadat hij er niet in slaagde om verschillende L1-teams te verslaan, zal de naam van Griezmann opnieuw verschijnen op de radars van het Franse voetbal. hij is Hij werd geselecteerd met het Franse onder-19 team, waarmee hij Europees kampioen werd. Niets leek zijn onweerstaanbare opkomst te kunnen stoppen. Maar zijn carrièreplan zal niettemin een Plotselinge stop na twee jaar.

Dinsdag 16 oktober 2012. Frankrijk Espoirs werd uitgeschakeld in de EK-kwalificaties na een 5-3 nederlaag in Noorwegen. Daarbij kwamen we erachter dat Jan Mvilla en vier andere spelers, nadat ze vier dagen eerder de heenwedstrijd met 1-0 hadden gewonnen in Le Havre, een taxi naar Parijs namen. Ze gingen naar een nachtclub en kwamen bij zonsopgang terug. De tuchtcommissie van de Federatie is voorbehouden.

Ik zei zolang er geen Antoine in zat… en hij zat erin

Emmanuel Lopez, oom van Antoine Griezmann

“Ik zei zolang Antoine er niet in zat… en hij zat erin”, herinnert Emmanuel Lopez zich, net als Chris Mavinga, Sam Ben Yedder en Mbaye Niang. De zaak valt slecht. Na de Knysna-schok in 2010 en daarna het chaotische EK 2012, blaast een nieuw schandaal het Franse voetbal op.

READ  Mbappé stop en installeer ASSE en Reims vielen beslissingen!

Aan zijn toenmalige coach bij Real Sociedad, Philippe Montagnier, Dan belicht deze reis de gebreken van de jonge man. “Hoe ceremonieel… Het is een goede volgeling, en soms zijn er mensen die niet gevolgd mogen worden.” Er wordt gezinshereniging georganiseerd. ‘Dat heeft hij ons verteld,’ zegt Lopez. ‘We hebben hem gezegd dat je moet luisteren, je hebt iets stoms gedaan en nu moet je ervoor betalen. Je accepteert de straf.’

13 maanden geschorst naar keuze

Een maand later viel de penalty hard: Griezmann werd voor 13 maanden geschorst uit elke selectie bij de Franse teams. een Het stevigheidsbeleid belichaamd door nieuwe coach Didier DeschampsSpelers hebben niet langer het recht om fouten te maken. De bluesdeur gaat plotseling dicht. Een gekwelde episode in deze relatie tussen Griezmann en Frankrijk.

Opnieuw zal Spanje, het land dat het heeft aangenomen, hem de kans geven om opnieuw te lanceren, weg van de druk van de media. Eric Olhats, zaakwaarnemer van “Grizou” van 2009 tot 2017, legt uit dat “Philippe Montagnier zich perfect gedraagt, want alle andere spelers zijn geschorst in hun clubs. Philip, hij, zet hem in het team tegen Barcelona.”

Hij realiseert zich dat hij bijna alles kwijt is

Eric Olhats, zaakwaarnemer van Antoine Griezmann van 2009 tot 2017

Montagnier zei dat hij zijn fout had gemaakt en verontschuldigde zich. De club en ik hebben hem gesteund (…) Het belangrijkste is dat hij aan het werk is gegaan en dat wij hem helpen, en zodra hij de deur opent als een Frans team, laat hem dan dichtbij komen.” Olhats, er is geen twijfel: “Er is een voor en na. Hij realiseert zich dat hij bijna alles heeft verloren.”

READ  Padel Worlds: België in kwartfinales vrouwen, mannen uitgeschakeld

In de stadions van de Spaanse Liga leeft Griezmann een volledig seizoen, dat werd bekroond met kwalificatie voor de play-offs in de Champions League, een prestatie van de Baskische club. Het lot zal hem een ​​leuke verrassing besparen bij zijn eerste optreden in de Europa Cup: Real Sociedad gaat op 20 augustus 2013 naar Lyon45 minuten van zijn geboorteplaats Macon.

De peroxideharige jongeman vertrouwt zijn familieleden met zijn waanzinnige verlangen om indruk te maken. Het verbindt woorden met daden door de graad A . te openen acrobatische schaar in de verre hoek op 17. OL 4-0 wordt in beide wedstrijden uitgeschakeld. Griezmann staat weer in de schijnwerpers.

Eerste keus maart 2014

Zijn schorsing liep af in januari 2014Een paar maanden voor het WK in Brazilië. Een maand later werd hij door Didier Deschamps opgeroepen voor de Eerste Klasse en geëerd met zijn eerste Franse teamselectie op 5 maart tegen Nederland, met een inschrijfperiode. Zeven en een half jaar later speelde hij 91 interlands en scoorde 37 doelpunten.

Vind de hele documentaire “Antoine Griezmann: The Journey of an Uprooted Hero” Op het kanaal van 6play 100% Foot.


Lees verder