Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

ETA Aquarides: Verse regen van vallende sterren moet deze week in de gaten worden gehouden

De vallende sterren zijn de brokstukken van kometen die uiteenvallen in onze atmosfeer en lichtstrepen produceren. (© Illustratie / Adobe Stock)

De periode is absoluut ideaal voor liefhebbers van astronomie en alle hemelmediteerders! afstand Leridas Dan een Roze Super Moon Eind april nieuw Regen vallende sterren, Dat van TA AquaridesDeze week wordt verwacht.

Concreet is de zwerm actief van 19 april tot 28 mei en wordt er piekactiviteit verwacht Donderdag 6 mei 2021.

Meteoren erg snel

ETA Aquarids komen uit Halley’s komeet (Officieel aangeduid als 1P / Halley), de beroemdste kometen, die 76 jaar nodig heeft om in een baan om de zon te cirkelen. Ze hebben hun naam te danken aan het feit dat hun straling zich in het sterrenbeeld Waterman bevindt, vlakbij de heldere ster Eta Aquarius.

Zoals uitgelegd door Gil Dawidovic, secretaris-generaal van Franse Astronomical Society Toen we hem naar Lyrids vroegen, gebeurde er een meteorenregen Elke keer dat de aarde door de torus van een komeet gaatHet is een soort tunnel gevormd door stof dat het in zijn kielzog achterlaat.

De Eta Aquarids Swarm is niet erg ernstig: de NASA Het geeft aan dat we tussen de 10 en 20 meteoren per uur kunnen waarnemen. Aan de andere kant staat het bekend om zijn snelheid: 66 kilometer per seconde. De snelste meteorieten kunnen sporen achterlaten die enkele seconden of minuten aanhouden.

Hoe observeren we het correct?

Er is geen geheim aan het observeren van de lucht: je moet wegblijven van de stad en elke lichtbron. De vallende sterren zijn met het blote oog te zien en er is geen telescoop of telescoop nodig.

READ  Besluiteloosheid is een vorm van intelligentie

NASA biedt enkele tips voor specifieke monitoring van Eta Aquarids:

Ga op je rug liggen met je voeten naar het oosten gericht en kijk omhoog, en geniet zoveel mogelijk van de lucht. Na ongeveer 30 minuten in het donker zullen je ogen zich aanpassen en zul je meteoren gaan zien. Wees geduldig – de show duurt tot het ochtendgloren, dus je hebt genoeg tijd om ernaar te kijken.

Geen NASA

Vergeet niet een dekentje of iets dergelijks mee te nemen, begin mei zijn de nachten nog fris!

Wat zijn de komende bijeenkomsten?

Lyrids en Eta Aquarids waren twee van de meest prominente lentedouches. Voor de volgende view zullen we tot juli moeten wachten met een dossier Delta Aquarides Vooral de maand augustus met beroemdheden Perseïden.

Na het Zomerballet presenteren de laatste drie maanden van het jaar elk hun hemelscène met Orionides (Oktober), Leoniden (November) en Tweelingen (December), de grootste meteorenregens van het jaar, overschrijden 120 meteoren per uur. Volledig programma!