Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat is bescherming tegen nieuwe varianten?

Deze vraag is terecht: eind maart kondigde Zuid-Afrika aan dat het al zijn doses AstraZeneca-vaccin had verkocht. Wetenschappelijk werk heeft het al onthuld Het was minder effectief tegen de variabele die in dit deel van de wereld voorkomt (De 20H / 501Y.V2-variant behoort tot lijn B.1.351).

Hoe zit het met RNA-vaccins? Onderzoekers probeerden erachter te komen. Gepubliceerd in het tijdschrift celHun resultaten geven aan dat sommige van de momenteel circulerende varianten het vermogen zouden kunnen hebben om aan verworven immuniteit te ontsnappen, hetzij tijdens de eerste infectie met de “historische” stam van SARS-CoV-2, hetzij na vaccinatie.

Hoewel dit werk aangeeft dat waakzaamheid geboden is, is het te vroeg om conclusies te trekken over mogelijke klinische gevolgen. Toelichtingen.

Wat is ontsnapping uit het vaccin en hoe wordt het bestudeerd?

Wanneer de omgevingsomstandigheden ideaal zijn (juiste temperatuur, overvloedig voedsel …), kunnen micro-organismen zoals bacteriën of virussen zich exponentieel vermenigvuldigen: en dan enorme hoeveelheden van hun kopieën produceren. En dus maken ze fouten. Sommigen van hen zijn neutraal, met andere woorden, ze zijn niet gunstig of schadelijk voor hun bedrijven. Andere zijn schadelijk, wat tot hun uitsterven zou kunnen leiden. Ten slotte bieden sommige een functie waarmee hun microben een voordeel kunnen behalen ten opzichte van hun concurrenten.

Deze voordelen kunnen van verschillende aard zijn: het vermogen om zich te voeden met een nieuwe hulpbron, een nieuw verdedigingsmechanisme te verwerven, weerstand tegen nieuwe omgevingsomstandigheden, enz. Antibioticaresistentie die door bepaalde bacteriën wordt ontwikkeld, is het resultaat van dergelijke “gunstige” mutaties. Een ander voorbeeld is het ontsnappen van vaccins, waardoor besmettelijke micro-organismen kunnen ontsnappen aan de immuunrespons die bedoeld is om ze te doden.

READ  Geweldige ontdekking van 3 protoplanetaire schijven rond een dubbelster!Lees ook:
Hoe overleven ziektekiemen vaccins?


Om de vatbaarheid van virussen voor infectie te bestuderen zonder met gevaarlijke virussen om te gaan, hebben virologen “valse retrovirusdeeltjes” ontwikkeld. Deze hulpmiddelen zijn in zekere zin “pseudovirussen”: het zijn moleculen die alleen de genen bevatten die betrokken zijn bij het maken van de virale envelop van het virus dat moet worden bestudeerd. Ten slotte zijn er “schakelaars” waarmee het virus de cellen kan binnendringen die het infecteert (in het geval van SARS-CoV-2 is deze sleutel het spike-eiwit, of S).

Onderzoekers voegen aan deze genen toe Een gen dat een fluorescerend eiwit produceert. Als pseudovirussen de doelwitcellen kunnen binnendringen, worden deze dus fluorescerend, waardoor ze gemakkelijker te detecteren zijn.

Deze tool maakte het mogelijk om bijvoorbeeld enkele mechanismen te begrijpen Hepatitis C-virus komt de levercellen binnen. Het wordt ook vaak gebruikt Markeer Blokkeren Het virus komt binnen via de antilichamen van patiënten. Als ze “neutraal” zijn, blokkeren de antilichamen feitelijk interacties tussen de eiwitten die het virus gebruikt om cellen binnen te dringen en de overeenkomstige receptoren, met andere woorden de “sloten” op hun oppervlak. In zo’n geval blijft het virus voor de deur …

Amerikaanse, Duitse en Zuid-Afrikaanse onderzoekers gebruikten deze benadering voor het onderzoek Het vermogen van sera van geïnoculeerde individuen om het SARS-CoV-2 Spike-eiwit te neutraliseren. Wat onthult dit werk?

Mutaties die het ontsnappen van het immuunsysteem versterken

De auteurs waren geïnteresseerd in twee beschikbare RNA-vaccins, namelijk het Pfizer / BioNtech-vaccin (merknaam Cominarty®, Het wordt voornamelijk gebruikt in Frankrijk, waar het goed is voor 65,4% van de eerste toegediende doses) En modern (een minderheid met 7,7% van de eerste doses). Ze verzamelden de sera van 99 patiënten die waren gevaccineerd na één keer, daarna twee injecties met vaccins, en testten vervolgens de mogelijkheden van deze monsters om het oorspronkelijke S-eiwit te neutraliseren, dat de D614G-mutatie draagt ​​en S-eiwitten voor zogenaamde ‘Britse “varianten. (Lijn B.1.1.7), “Zuid-Afrika” (lijn B1.1.351) en “Braziliaans” (lijn P1).

READ  De ontdekking van twee veelbelovende superaardes

De resultaten laten zien dat de twee messenger RNA-vaccins effectief beschermen tegen het oorspronkelijke virus, tegen de D614G-variant en tegen de Britse variant, vooral na twee injecties van het vaccin. Aan de andere kant neutraliseren de antilichamen van de patiënten proteïne S van de Zuid-Afrikaanse en Braziliaanse varianten, wat aangeeft dat deze vaccins mogelijk een lage werkzaamheid hebben tegen deze varianten. Dit werk lijkt erop te wijzen dat een klein aantal mutaties voldoende zou kunnen zijn om SARS-CoV-2 te laten ontsnappen aan de immuunrespons die door deze vaccins wordt veroorzaakt.

De gevolgen van deze bevinding voor de bevolking moeten echter nog worden bewezen, zoals de auteurs zelf aangeven.

Alert blijven

Deze zorgvuldig uitgevoerde studie is nog steeds een “in vitro” -studie. Het laat niet toe om conclusies te trekken over de klinische gevolgen van deze verkregen resultaten op cellen in kweek. Met name ontbreekt de informatie op Cellulaire immuniteit Gevaccineerde proefpersonen, die hen zouden kunnen beschermen ondanks het gebrek aan “humorale” immuunbescherming, dat wil zeggen door middel van antilichamen.Lees ook:
Hoe verdedigen onze lichamen zich tegen indringers?


Bovendien kan het ook interessant zijn om hetzelfde principe te bestuderen als de serumequivalenten van mensen die zijn gevaccineerd met het AstraZeneca- of Johnson & Johnson-vaccin, een vaccin met een enkele dosis dat sinds 24 april in de apotheek verkrijgbaar is. Om de mogelijkheden van de pseudotype virale deeltjes te leren op basis van de zogenaamde “Indiase” variant (20 A / 484X, lijn B 1.617) Ontsnappen aan de effecten van vaccins kan ook nuttig zijn: dit geeft aanwijzingen over hun mogelijke rol, die nog steeds ter discussie staat, in de epidemie. Momenteel in brand in India.

READ  Het alarmerende niveau voor leerlingen van het zesde leerjaar

Ten slotte zal het nodig zijn om deze bevindingen te bevestigen door observaties in de populatie om twee vragen te beantwoorden: Ontwikkelen geïnoculeerde mensen deze varianten? Als ze besmet zijn, krijgen ze dan ernstige infecties, en in welke verhouding vergeleken met niet-gevaccineerde mensen?