Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ernstige hitte gaat voor ver risico’s van onweer?

Er is momenteel een lagedrukregime in het midden van de Atlantische Oceaan, dat slecht mobiel is. Het controleert sterk de zuidelijke anticycloonstroom tussen Noord-Afrika en West-Europa. Een anticycloon is vooral sterk in de buurt van de Middellandse Zee, met zeer warme lucht die door alle lagen van de troposfeer stroomt. De temperaturen van 850 hPa zullen ook gedurende drie dagen in het weekend/weekend boven de 20°C komen. Deze waarden zijn gewoon uitzonderlijk in deze tijd van het jaar.

Als de komende dagen beloven dat het bij ons in de buurt minder warm wordt (zie details hieronder), houden onze meteorologen het komende weekend in de gaten, dat mogelijk heter wordt dan vandaag met mogelijke absolute temperatuurrecords voor de maand mei. Begin volgende week koelt de hitte dan wat af, met een onzeker en beperkt risico op onweer over een deel van ons gebied. Concentreer u eerst een beetje op de komende dagen:

We zullen een lager maximum zien, vooral voor donderdag morgen, als gevolg van lagere bewolking/zee-inhammen die zich boven Roussillon en West Languedoc zullen vormen. Verwacht niet meer dan 21 tot 24°C, afhankelijk van de dagklaring in de Pyrenees Orientales (behalve in het zuiden, Alber en de Spaanse grens) en in Aude. In Hérault, een in tweeën gedeeld departement, met 24/26°C in het westen en tot 27/28°C in het oosten van het departement, vlakbij Pic Saint-Loup/Val de Londres. Zoals vaak zal de Gard de warmste sector zijn, met een temperatuur van 28/30°C landinwaarts, soms 31°C nabij de Rhône.

Op vrijdag wordt het maximum van 1 tot 2°C in de Languedoc en van 2 tot 3°C ​​in Roussillon, in vergelijking met de dag ervoor. Op zaterdag en zondag zal de anticycloon zeker zijn hoogtepunt bereiken en zouden we in de ochtend boven de Languedoc een licht herstel kunnen zien in Mistral. Deze Mistral zal tot gevolg hebben dat de onderste lagen drogen en opwarmen, met het risico van uitzonderlijke hitte gedurende minstens de middag in de Haut-Languedoc en algemeen merkbaar in de rest van de regio en in de betreffende periode.

READ  Koude winterzon en strenge vorst

Tussen zaterdag en zondag zijn in het binnenland van de Aude, Hérault en Gard plaatselijk maxima boven 35°C denkbaar, met absolute maandrecords die vaak rond de 34/35°C liggen. Sommige scenario’s zien zelfs tot meer dan 36°C op de Gard! De komende week zal met grote belangstelling worden gevolgd. Of het nu het GFS- of CEP-model is, er wordt een lagedrukbekken gevormd met het risico op zware onweersbuien boven een deel van Frankrijk.

Onweersbuien zullen waarschijnlijk op een gegeven moment (misschien rond dinsdag) ons gebied overstromen. De temperaturen zullen nog steeds warm zijn. Op langere termijn lijkt het hogedruksignaal weer sterker te worden.